Museum Kortenhoef en omgeving

Gevonden in de buurt van Kortenhoef:

-in the spotlights-

Kasteel-Museum Sypesteyn

loosdrecht, Noord-Holland (4.56km)  -  Kasteel Sypesteyn is aan het begin van twintigste eeuw gebouwd door jonkheer van Sypesteyn. In het museum bewonderen de bezoekers zijn verzamelingen en familieportretten.

Huis Sloëtjes

hilversum, Noord-Holland (5.06km)  -  Stap in binnen het leven van een middenklasse gezin uit de jaren '50 tot en met '80 in Huis Sloëtjes. In deze museumwoning is alles nog precies zoals het vroeger was.

Dudok Architectuur Centrum

hilversum, Noord-Holland (5.32km)  -  Willem Marinus Dudok ontwierp als architect het raadhuis van Hilversum en drukte daarmee zijn stempel op de stad Hilversum. In het Dudok Architectuur Centrum is alles te vinden over zijn leven en werk.

Museum Hilversum

hilversum, Noord-Holland (5.48km)  -  In het voormalige raadhuis toont Museum Hilversum een collectie van architectuur, schilderijen en foto's. Buiten is hier net zo belangrijk als binnen.

Streekmuseum Vredegoed

tienhoven, Utrecht (8.02km)  -  Bezoek Streekmuseum Vredegoed en duik in het verleden van het veengebied. Ga 100 jaar terug in de tijd en ontdek het unieke veengebied te voet, per fiets of fluisterboot.

-in the spotlights-

Museum Weesp

weesp, Noord-Holland (9.17km)  -  Beleef Weesp door de eeuwen heen in Museum Weesp! Hollands porselein uit de achttiende eeuw vormt de hoofdcollectie van het museum, maar er is veel meer te ontdekken.

Singer Laren

laren, Noord-Holland (9.42km)  -  Het vernieuwde Singer Laren is een culturele ontmoetingsplek voor beeldende- en podiumkunsten. Ideaal voor een avondje uit of een feestelijke bijeenkomst.

Vechtstreekmuseum

maarssen, Utrecht (10.35km)  -  Aan de rivier de Vecht in het park Goudenstein ligt het Vechtstreekmuseum, voorheen het Historisch Museum Maarssen. Verschillende tentoonstellingen over de geschiedenis van de regio maken dit museum bijzonder.