1

Wat te doen in Wier en omgeving

Dagje Wier, wat te doen?

Gevonden in de buurt van Wier:

Zwemvijver de Swanneblom

slappeterp, Friesland (3.64km)  -  Midden in de weilanden bij Anjum en Menaam vind je het strand van Zwemvijver de Swanneblom. 's Zomers kun je hier lekker zwemmen en zonnen op de grasveldjes. De zwemvijver is vrij toegankelijk; er wordt geen toezicht gehouden.

Poptaslot - Heringastate

marssum, Friesland (8.4km)  -  Bezoek het Poptaslot! Een prachtig, oud slot uit de zestiende eeuw. Het slot was oorspronkelijk eigendom van de familie Heringa. In 1687 wordt dr. Henricus Popta de nieuwe eigenaar. Je kunt het slot alleen bezoeken door middel van een rondleiding.

Museum Martena

franeker, Friesland (9.02km)  -  In het Friese Museum Martena wordt de bezoeker ondergedompeld in de geschiedenis van Franeker. Het museum beschikt over vaste onderdelen, maar heeft ook tijdelijke tentoonstellingen over de hedendaagse Friese kunst.

Molen De Korenaar

sexbierum, Friesland (9.53km)  -  Feesten onder de wieken van een molen? Molen De Korenaar in Sexbierum is een officiële trouwlocatie en organiseert feesten, recepties en vergaderingen.

Elfstedenpad

leeuwarden, Friesland (11.03km)  -  De beroemde Elfstedentocht door Friesland is ook per benenwagen te lopen: een wandeltocht van zo'n 283 kilometer. Durf jij het aan?

Elfstedenhal Leeuwarden

leeuwarden, Friesland (11.03km)  -  Beleef winterpret in de overdekte Elfstedenhal in Leeuwarden. Of het nu vriest of dooit, hier kun je altijd de ijzers onderbinden. Kunstschaatsen, ijshockeyen, langebaanschaatsen en curling: het kan allemaal.

WTC Expo Leeuwarden

leeuwarden, Friesland (11.41km)  -  WTC Expo is een grote evenementenhal in de Friese hoofdstad Leeuwarden. Het hele jaar door staan hier verschillende evenementen en beurzen op het programma.