UITagenda  cultuur Utrecht

UITagenda en activiteiten cultuur Utrecht en omgeving

Geluk to Go!

tijdelijke activiteit utrecht, Utrecht, Bibliotheek Utrecht  -  Wat is geluk? In zijn verhaal deelt Merijn Ruis lessen over geluk met wetenschappelijke principes en muziek van Be Sharp!. Thema’s zijn dankbaarheid, comfortzone, zelfvertrouwen en verbinding. Een leerzame voorstelling vol met muziek en humor.

vandaag nog gesloten, geopend op zondag 3 maart 2024, van 13:00 uur tot 14:30 uur 

El canto de la Sibila - Het lied van de Sibille

tijdelijke activiteit utrecht, Utrecht, Pieterskerk  -  Muziek uit de Castiliaanse Renaissance met werken die vertellen over het dagelijks leven van de vrouwen van die tijd, hun bekentenissen, verdriet en geheimen, met als hoogtepunt het beroemde Lied van de Sibille (Cuenca, 15e-16e eeuw).

vandaag nog gesloten, geopend op zondag 10 maart 2024, van 15:00 uur tot 16:30 uur 

Folkconcert van Luuk Lenders

tijdelijke activiteit utrecht, Utrecht, Spiritueel Centrum Mandira  -  Multi-instrumentalist Luuk Lenders speelt Ierse whistles, ocarina's, accordeon, tafelbellen en voetenpercussie. Laat je meenemen door een wervelwind van creativiteit, humor en prachtige folkmuziek.

vandaag nog gesloten, geopend op zaterdag 23 maart 2024, van 20:00 uur tot 21:00 uur 

CHIAROSCURO. Concert van operazanger Igor Popov.

tijdelijke activiteit baarn, Utrecht, Het Witte Kerkje  -  Het concertprogramma is opgedeeld in drie betoverende delen die elk een andere muzikale traditie belichten. Naast de indrukwekkende samenwerking tussen Popov en Toxopeus, zal de pianist ook enkele prachtige solostukken ten gehore brengen.

vandaag nog gesloten, geopend op zondag 24 maart 2024, van 15:00 uur tot 16:30 uur 

Nederlands Theatersport Toernooi 2024

tijdelijke activiteit utrecht, Utrecht  -  Nederlands Theatersport Toernooi, 36 teams uit Nederland en België spelen een weekend lang meer dan 100 improvisatievoorstellingen om uiteindelijk naar huis te gaan met de wisseltrofee!

vandaag nog gesloten, geopend zaterdag 6 april 2024 t/m zondag 7 april 2024, 09:30 uur 

Rapalje Celtic Folk Music - Breaking Borders

tijdelijke activiteit veenendaal, Utrecht, Theater Lampegiet  -  De prijswinnende folkband Rapalje viert zijn 30-jarig bestaan. Met meezingers als "Wat Zullen We Drinken" en nieuw geschreven materiaal.

vandaag nog gesloten, geopend op zaterdag 20 april 2024, van 20:00 uur tot 22:00 uur 

De 6e van Beethoven, Saint-Saëns en Debussy

tijdelijke activiteit utrecht, Utrecht, Geertekerk  -  Ervaar de kracht van de natuur met Beethovens zesde symfonie, de Pastorale. Geniet daarnaast van de schilderachtige klanken van de Petite suite van Debussy en het celloconcert van Saint-Saëns met de fenomenale Liesbeth Bosboom als soliste.

vandaag nog gesloten, geopend op vrijdag 24 mei 2024, van 20:15 uur tot 22:00 uur