James Bond - Quantum of Solace

De minimale kwaliteit van James Bond

Recensie door

archief oud artikel 17 december 2008 Het is ongetwijfeld de vaagste titel die ooit aan een film is gegeven: 'Quantum of Solace'. Het is ook in het Engels een onbegrijpelijke en belachelijke titel.

'Solace' laat zich het best vertalen als 'soelaas', wat zoiets betekent als 'uitkomst bieden'. 'Quantum kennen we in het Nederlands ook, als 'kwantum', een minimale of maximale hoeveelheid van iets. 'Quantum of Solace' wordt dan dus 'soelaaskwantum', wat zoiets betekent als 'de minimaal benodigde uitkomst'.
Waarom zo uitwijden over de titel? Omdat er over de rest van de film niet zoveel te zeggen is. Het verhaal gaat verder waar de vorige film (Casino Royale) stopte en ook in 'Soelaaskwantum' speelt Daniel Craig de rol van James Bond. Er is veel standaard James Bondactie (achtervolgingen ter land, ter zee en in de lucht). Het schijnt dat er ook een verhaallijn in de film zit, maar niemand kan het navertellen (iets over gestolen water uit de woestijn). Een betere titel voor de film was 'Quantum of Quality' geweest, want de film is nog maar net goed genoeg om in de bioscoop te draaien.

James Bond - Quantum of Solace, speelduur: 106 minuten.
DagjeWeg.NL-waardering:

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 17 december 2008 - 5466

Dit past bij 'James Bond - Quantum of Solace'