Weg dit weekend

Eerste stralen van de voorjaarszon

Nederland geen vakantieland? Juist wel! Ga op avontuur! Redactioneel door

archief oud artikel 19 februari 2009 DagjeWeg.NL brengt u de eerste stralen van de voorjaarszon. Ook al is het nog een flauw zonnetje, u wordt er zeker vrolijk van. Laat u verassen door het onderstaande overzicht.

KinderMuziekWeek

De Doelen staat in de voorjaarsvakantie op zijn kop! Tijdens de KinderMuziekWeek kunnen kinderen van alle leeftijden, samen met hun ouders, voorstellingen bekijken, instrumenten bespelen, leuke workshops doen, en zingen. Ze kunnen zelfs optreden in de prachtige zalen. Kom van 22 februari tot en met zondag 1 maart naar Rotterdam! Bekijk hier het programma.

Vasten doen de rooms-katholieken nauwelijks meer. Maar wat er ook verdwenen is aan kerkelijke zegeningen, het carnaval overleeft alles! DagjeWeg.NL verzamelt de beste carnavalsoptochten, zodat iedereen vrolijk kan feesten. Alaaf!

Help pake en beppe de vakantie door

Friesland pakt groots uit in de voorjaarsvakantie. Kinderen en grootouders kunnen van dinsdag 17 tot en met vrijdag 20 februari bij 35 musea en archieven in de provincie van alles beleven.

In het Fries Museum is er een sprookjesachtige tentoonstelling: 'Quilts – Kunst met een Q'. De hele dag zijn er leuke activiteiten te doen in het Quiltcafé, zoals 'Puzzel maar raak', 'Pimp je kistje', 'Kleurenspel' en 'Mens erger je niet'.

In het Verzetsmuseum Friesland zijn er allemaal voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog te zien in de vaste presentatie 'Kiezen, toen en nu'.

Prachtig overzicht van vakantieparken in Nederland

Boek nu uw vakantie op DagjeWeg.NL!

Pulcinella&Zo

De Schouwburg Arhhem gaat zaterdag 21 februari gegarandeerd volle zalen trekken. Introdans Ensemble geeft met Pulcinella&Zo namelijk een daverende familievoorstelling. Een extra grote cast dansers en figuranten dansen in een fantasierijk decor. De stoute streken van Pulcinella en zijn vrienden zijn een lust voor het oog. Vanaf 6 jaar!

Voorproefje Pulcinella&Zo

Beroemde Pink Floyd Tributeband in Leeuwarden

'Off the Wall' komt 21 februari opnieuw naar Leeuwarden! De inmiddels wereldberoemde Pink Floyd Tributeband uit Engeland laat Muziekcentrum Schaaf ontploffen. Dankzij tal van effecten en een levensgroot videoscherm zetten zij in twee uur tijd een indrukwekkende perfomance neer.

Voorproefje 'Off the Wall'

Jazz Enz!

Jazzliefhebbers opgelet! In het kader van de Utrechtse Culturele Zondagen staat Jazz Enz 2009 op het programma. Tijdens dit niet te missen festival trekt de hele muzikale wereld aan ogen en oren voorbij. Een van de hoogtepunten is het concert van Engelsman Nitin Sawhney, die een spannende mix speelt van lounge jazz, hippe beats, hiphop, drums'n bass, folk en Hindipop. Kijk hier voor het volledige programma.

Winterkoekjes bakken

Mmm... wie wil er lekkere winterkoekjes? Bak ze 22 februari zelf boven het vuur in het Historisch OpenluchtMuseum in Eindhoven. Natuurlijk mag u deze overheerlijke koekjes achteraf lekker opsmikkelen. Het OpenluchtMuseum heeft zondag nog meer in petto. Zo kunt u de audiovisuele presentatie 'Ze komen uit het duister' volgen. U krijgt om 14.00 uur een rondleiding, waarbij een gids allerlei wetenswaardigheden over het leven van vroeger vertelt.

Negenmaandenbeurs

Maak uw zwangerschapsperiode nog mooier met een bezoekje aan de Negenmaandenbeurs 2009. Van 18 tot en met 22 februari is de Amsterdam RAI speciaal ingericht voor de zwangere, of net moederzijnde vrouw. Krijg ideeën voor onder meer verzorging, voeding, leuke kleertjes en de kinderkamer. Deskundigen geven antwoord op al uw prangende vragen. Koop hier uw entreekaart met 4 euro korting!

De leukste activiteiten in de voorjaarsvakantie staan op DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 19 februari 2009 - 827