Snuffelen op een markt met Pinksteren

Markten en fairs tijdens het pinksterweekend

Dagjes uit met Pinksteren 2023   Redactioneel door
Foto 1. Bewonder historische schepen tijdens De Sluisdagen in Dieverbrug. Foto: organisatie De Sluisdagen

23 mei 2023 Toerisme Landelijk Flaneren langs een kasteel, snuffelen tussen prachtige spullen van vroeger en hier en daar een gratis concertje meepikken. Tijdens Pinksteren 2023 worden er door heel Nederland superveel markten, fairs en braderieën georganiseerd. Bekijk deze leuke pinkstermarkten!

Bewonder historische schepen

Dieverbrug, Drenthe - Maar liefst dertig historische schepen leggen op beide pinksterdagen aan bij de sluis in Dieverbrug voor De Sluisdagen, een gezellig evenement aan de Drentse Hoofdvaart. Bewonder de verschillende oude schepen en geniet van live muziek en dansoptredens. Met een drankje erbij swingen met Swingband Havelte of Steelband GPH. En natuurlijk is er ook een een piratenkoor met heerlijke maritieme meezingers. Op de markt zijn allerlei oude ambachten te zien en kinderen kunnen zich laten schminken, als piraat of...? Een gezellig uitje voor het hele gezin.

Shop tussen tientallen culturen

Beverwijk, Noord-Holland - Ook de Bazaar Beverwijk is gelukkig gewoon geopend met Pinksteren. Samen over de gezellige markten struinen, smullen van exotisch eten en natuurlijk koopjes scoren. Een dagje gezelligheid tussen tientallen culturen! Ook leuk voor een dagje uit met de familie! Bounce op de bungee-trampoline, maak een rondje in de draaimolen of stap in een virtuele wereld bij VR Family. De Bazaar is open op Eerste en Tweede Pinksterdag.

Foto 2. Niet alleen shoppen, maar ook eten bij De Bazaar Beverwijk. Foto: Bazaar Beverwijk.

Ontdek het boer'n leven in Deurningen

Deurningen, Overijssel - Maak kennis met het boerenleven op Tweede Pinksterdag! Op Landgoed Kaamps is de Boer'n Lentemarkt weer terug, na een aantal jaartjes weg te zijn geweest. Naast veertig kraampjes vol hapjes, drankjes, kleding en leuke hebbedingetjes, kom je er ook achter hoe het reilt en zeilt op de boerderij. Volg een gratis rondleiding over de belevingsboulevard die je onder andere meeneemt langs de koeien in de wei. Maar je ontdekt ook hoe kaas wordt gemaakt. Cool! Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Wat dacht je van speelactiviteiten, de mini-kinderboerderij, de schminkkraam en springkussens? Toegang is gratis!

Foto 3. Lekker slenteren over de Boer'n Lentemarkt op Landgoed Kaamps in Deurningen. Foto: Landgoed Kaamps

Lentevibes op een kasteel

Vaassen, Gelderland - Zoek tijdens de Pinksterdagen de gezelligheid op bij Kasteel Cannenburch waar van 27 tot en met 29 mei de Lentefair 'Beleef de Lente' te vinden is. Ondernemers brengen hier met passie hun mooiste producten naar je toe. Van kaas, honing en andere delicatessen tot kleding en woninginrichting: er is allerlei moois en lekkers te koop. Geniet op deze ontspannen markt van muziek en lekkere hapjes uit de aanwezige foodtrucks. Kinderen kun je gerust meenemen, want er is knutselbus waar de jongste bezoekers lekker creatief aan de slag kunnen en kunnen experimenteren met Professor Bombasticus. Gaaf!

Foto 4. Geniet van de ontspannen sfeer en de mooie producten op Beleef de Lente bij Kasteel Cannenburch. Foto: Trotsmarkt

De hele nacht door

Tilburg, Noord-Brabant - Een nachtje doorhalen op de markt, dat kan bijna nergens, maar wel op de Tilburgse MeiMarkt! Deze gezellige tweedehandsmarkt start op zaterdagavond 22:00 uur en gaat door tot zondagmiddag 17:00 uur. Kramen en kleedjes vullen dan een groot aantal straten van de binnenstad met allerlei tweedehands spullen. Vanaf 8:00 uur is de Heuvel het terrein van kinderen tot 12 jaar, die dan hun spulletjes aan de man brengen. Met allerlei optredens, live muziek, gratis attracties en kinderanimatie wordt het een groot feest op de 41e MeiMarkt in Tilburg!

Foto 5. Historische schepen in de haven van Dieverbrug tijdens De Sluisdagen. Foto: organisatie De Sluisdagen

Laatst gewijzigd: 2023-05-27 11:33:35 · Gepubliceerd: 2016-05-10 16:47:13 - 65258