Eén en al gezelligheid tijdens Nijmegen Klinkt

Van popmuziek tot fanfarerepertoire en van jazz tot klassieke muziek

Nijmegen Klinkt Redactioneel door
Foto 1. Gezelligheid tijdens Nijmegen Klinkt op de pleinen van de binnenstad. Foto: Nijmegen Klinkt

archief oud artikel 19 mei 2024 Cultuur Nijmegen, Gelderland Op zaterdag 1 juni en zondag 2 juni bruist het in het centrum van Nijmegen! Dan vindt namelijk het jaarlijkse festival Nijmegen Klinkt plaats, met in het totaal zo'n 131 muziekgezelschappen en 3400 musici die de podia betreden. Pop, jazz, klassieke muziek, akoestische gezelschappen en fanfaregroepen: met het veelzijdige muzikale programma is er voor ieder wat wils en hangt er een topsfeer!

Groot muzikaal feest in de binnenstad

Het gratis toegankelijke festival Nijmegen Klinkt is één groot muzikaal feest. Op 11 verschillende podia door de binnenstad - op de gezelligste pleintjes en verrassende locaties zoals de Mariënburgkapel - treden muzikanten, koren, orkesten en dansgroepen op. Ontdek tijdens dit weekend wat de muzikale groepen Kladderadatsch, Qharmony, Nijmeegs Studentenorkest, Slagwerkgroep Neerbosch-Oost, De Stefaantjes, Flos Campi, Carmina Ludicra en Lindy What?! hebben te bieden aan muzikaal vertier. In het Valkhofpark luister je vooral naar meeslepende klassieke emsembles. Plein 44 staat vooral in het teken van de popkoren, en in de Mariënburgkapel luister je naar akoestische gezelschappen.

Foto 2. Gratis naar prachtige muziek luisteren in de prachtige binnenstad van Nijmegen, wat een cadeau! Foto: Nijmegen Klinkt

Dansgroepen en operette

Dol op dans? Bezoek dan ook zeker de salsa-, flamenco- en tango optredens die je kunt bewonderen op het Faberplein en 't Hoogstraatje! Ga ook even langs het bijzondere optreden van Operettig in de Nicolaaskapel op 2 juni. Dan geven zij een voorproefje van hun nieuwe operette 'Meneer Fagotto', een stuk over de romantiek die in het huis van mevrouw Berta Lucci hangt, wiens dochter verliefd is op muziekdocent Fabricio. Operettig brengt deze negentiende eeuwse-operette naar de huidige tijd met een flinke dosis humor!

Foto 3. Ook verschillende dansgroepen maken er een feest van! Foto: Nijmegen Klinkt

Streetparade met fanfares

Op zaterdagmiddag 1 juni trekt er een gezellige streetparade met fanfaregezelschappen door het centrum van Nijmegen. Maar liefst zeven fanfares trekken om de beurt door de binnenstad om het winkelend publiek te verrassen. Jong en oud in uniform zullen samen muzikaal marcheren met spetterende trompetten en prachtige kledij, met als hoogtepunt een gezamenlijk optreden op Plein 1944 om 14:30 uur, gevolgd door een Taptoe Special van de Arnhemband.

Foto 4. Fanfares zorgen het hele weekend voor een mooi muzikaal spektakel voor het winkelend publiek. Foto: Nijmegen Klinkt
Nijmegen Klinkt is helemaal gratis toegankelijk voor jong en oud! Het complete programma compleet met handige wandelroutes door de binnenstad, kun je vinden op de website van Nijmegen Klinkt.
Foto 5. Concerten op bijzondere locaties. Foto: Nijmegen Klinkt

Laatst gewijzigd: 2024-05-16 18:30:11 · Gepubliceerd: 19 mei 2024 - 410