1

Een avontuur in creativiteit bij Color Me Mine

Lezerspanelgezin nam de proef op de som bij workshopcentrum Color Me Mine

Color Me Mine Recensie door

archief oud artikel 23 november 2009 Amsterdam, Noord-Holland Wij gaan zoals afgesproken een workshop doen bij Color Me Mine Amsterdam. Dochterlief heeft hier nog niet echt zin in. Onderweg naar de bus pakt ze een geel herfstblad van de grond. Ik raap ook een blad op: 'Die kunnen we straks misschien gebruiken'. Op Amsterdam Centraal station stappen we in tram 24 en nog geen twintig minuten later stappen we uit op het Roelof Hartplein, nummer 22. Het enigszins onopvallende pand in een rij huizen doet niet vermoeden wat voor frisse, kleurrijke ruimte erachter schuil gaat.

De ontvangst en relaxte muziek op de achtergrond is mede bepalend voor de prettige sfeer waarin wij ons al gauw helemaal thuis zullen voelen. "Color Me Mine bestaat al negen jaar. Er zijn nog twee andere vestigingen in Nijmegen en Zoetermeer", vertelt workshopbegeleider Jantje. De ruimte is overzichtelijk ingedeeld met aan de rechterkant glas-in-loodverf en allerlei mozaïekmogelijkheden. In bakjes liggen vele stukjes gekleurde scherfjes en steentjes en voorbeelden van te versieren voorwerpen, zoals spiegels, houten lijstjes, foto’s en lampjes. In het midden staan op de werktafels serviesstukken in de huisstijl, geel met groene ballen. Hier drinken we later thee en koffie uit. De stijl komt ook terug in het bord bij de entree. Het geheel ziet er schoon en verzorgd uit.

Dochter Amber vond het 'super, super leuk'

Keramiekschilderen

Wij doen een workshop keramiek schilderen en oriënteren ons vooral op de linkerkant in de ruimte. Met de goede persoonlijke begeleiding van Ellen en Jantje wordt het een avontuur en uitdaging in creativiteit. En we hoeven er niet eens goed voor te kunnen tekenen. De workshop gaat over vormgeven op keramiek. Met technieken als sjabloneren, schilderen, stempelen en advies over kleurencombinaties is door iedereen iets moois te maken.

Aan de slag!

Eerst beginnen we met het kiezen van een voorwerp. Wat veel keuze! In allerlei prijsklassen en voor elk wat wils. We zien schalen groot en klein, theepotten, fotolijsten, kannen, kopjes, klompen en nog veel meer. Zoekend tussen alle mogelijkheden staart een geglazuurde kerstman op een bord mij glimmend aan. Daaronder staat een bord op een voet, waar mijn keuze op valt. Hier ga ik later de meegenomen herfstbladeren voor gebruiken. Dochter Amber kiest twee poesjes en echtgenoot Maarten gaat voor kerststijl, een bord en klokje. We zetten onze spulletjes op de werktafel. Jantje begeleidt ons in de keuze van de basiskleur. De voorbeeldtegels aan de muur geven een indruk van de kleur die ontstaat na het glazuren en afbakken. Het is hierbij belangrijk enkele vuistregels te onthouden: donker op licht kan in dezelfde verfsoort, maar omgekeerd krijg je vertroebelde kleuren door het bakproces later.

De vijftig verschillende kleuren verf staan duidelijk op nummer geordend, zodat we simpel kunnen bijvullen. Voor de basis geven we voorkeur aan lichtere herfsttinten van roodbruin en krijgen advies over kwasten en strijktechniek. Rond 12.30 uur beginnen we met de tip 'grote halen, snel thuis anders krijg je korreltjes'. En al gauw zijn we geconcentreerd en ontspannen bezig. Elke verflaag drogen we met een föhn. Met drie laagjes krijg je een goede dekking.

De tijd vliegt en we genieten met volle teugen. Tot slot bewerken we onze stukken met details zoals de herfstblaadjes, stipjes, lijntjes, randjes. Achter in de ruimte is een rek waarop de geglazuurde en afgebakken werkstukken van klanten staan. Spannend: over een weekje staan die van ons er ook!

Conclusie

Wij vonden het een relaxed dagje uit voor ons gezin. Dochter Amber vond het 'super, super leuk'. De workshop is heel laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Van jong tot oud, alleen of samen. De ervaring leert dat kinderen vaak na 1,5 uur hun stuk af hebben en volwassenen er iets langer over doen. Je kunt deze workshop doen als verjaardag arrangement of voor een vrijgezellenparty. Je kunt hier persoonlijke bedankjes maken, een gastenboek op keramiek, een persoonlijk servies bij elkaar sparen of gewoon jezelf verwennen. Veel meer mogelijkheden zijn te vinden op de website van Color Me Mine.

De workshop keramiek verven kost: 10,- euro voor kinderen en 15,- euro voor volwassenen en is inclusief begeleiding, koffie, thee, limonade, glazuren en afbakken. Exclusief keramiek naar keuze.

Laatst gewijzigd: 2017-07-17 15:36:57 · Gepubliceerd: 23 november 2009 - 1209