Films voor de kerstvakantie

Tijd om uit te buiken

Wintersport op DagjeWeg.NL Redactioneel door

archief oud artikel 28 december 2009 Kerststol, kerstbrunch, kerstkrans, kerstlunch. Kerst, het grootste gangen diner van het jaar, is ten einde. De komende dagen mag je lekker uitbuiken op een heerlijke fluwelen bioscoopstoel. Zo ga je volslank het nieuw jaar in.

Avatar – 156 minuten

De sciencefictionfilm Avatar ging 17 december in première en is de duurste film ooit. Regisseur James Cameron, die ook Titanic maakte, spendeerde ruim 300 miljoen euro aan Avatar. De film is volledig in 3D opgenomen en wordt alleen vertoond in bioscopen die dit formaat ondersteunen. Avatar speelt zich af op de planeet Pandora, waar de Na'vi wonen, een buitenaards volk met menselijke trekjes. De blauwe wezens beschermen hun volk tegen de bewoners op aarde, die veel minder ontwikkeld zijn. Ex-marinier Jake Sully wordt, als onderdeel van een experiment, in een avatar veranderd en naar Pandora gestuurd om de planeet te koloniseren. Sully loopt echter over naar de kant van de Na'vi.
DagjeWeg.NL-waardering Avatar
Wat schreven de media over Avatar?
Actuele bioscooptijden

De Hel van '63 – 100 minuten

Extreme kou, scheurend ijs en grote valpartijen maken van De Hel van '63 niet direct een gezellige kerstvakantiefilm. Toch wordt de productie van regisseur Steven de Jong gerecenseerd als een 'vermakelijke familiefilm'. In De Hel van '63 schaats je mee in de zwaarste Elfstedentocht uit de geschiedenis. Er verschenen circa 10.000 personen aan de start, waarvan er uiteindelijk maar 69 een kruisje kregen.
De vier schaatsers die je volgt, hebben allen een eigen verhaal. Soldaat Henk Burma is een deserteur, arbeider Kees Ferwerda staat op het punt te scheiden van zijn zwangere vrouw, boerenzoon Sjoerd heeft een grote lening nodig, en verpleegster Annemiek treurt om haar dode vriend. Ondanks de bizarre weersomstandigheden schaatsen ze zich er doorheen.
DagjeWeg.NL-waardering De Hel van '63
Wat schreven de media over De Hel van '63?
Actuele bioscooptijden


Voor wie na het zien van De Hel van '63 het ijs nog op durft, heeft DagjeWeg.NL een uniek overzicht van schaatsbanen in Nederland.

A Christmas Carol 2009 – 98 minuten

A Christmas Carol is opnieuw verfilmd, hoe verrassend. Het wereldberoemde verhaal van Charles Dickens uit 1843 werd volgens IMDB al in 1901 gevisualiseerd.
Maar waarschijnlijk niet in 3D! De film van Robert Zemeckis is door het gebruik van de nieuwste technologie in een uniek kerstjasje gestoken. De geniale komiek Jim Carrey heeft de hoofdrol en kruipt niet alleen in de gedaante van de vrek Ebeneezer Scrooge, maar speelt ook de Drie Geesten van Kerst. Vervelen doet A Christmas Carol nooit en al helemaal niet rond de kerstdagen.
DagjeWeg.NL-waardering A Christmas Carol 2009
Wat schreven de media over A Christmas Carol 2009?
Actuele bioscooptijden

Alvin en de Chipmunks 2 – 90 minuten

In de eerste film zag je Alvin, Simon en Theodore als ware popsterren. In Alvin en de Chipmunks 2 gaan de geweldige eekhoorns de schoolbanken in. Zingen zijn ze gelukkig niet verleerd.
Als de Chipmunks horen dat de muzieklessen verdwijnen, zijn ze doodsbenauwd. Alleen een muzikale talentenjacht kan de lessen nog redden. Er doen echter drie vrouwtjeseekhoorns mee, die samen de Chipettes vormen. Brittany, Eleanor en Jeanette kunnen niet alleen goed zingen, maar gooien ook hun vrouwelijk charmes in de strijd. Maandag 21 december gaat de film in première.
DagjeWeg.NL-waardering Alvin en de Chipmunks 2
Wat schreven de media over Alvin en de Chipmunks 2?
Actuele bioscooptijden

Anubis en de wraak van Arghus – 84 minuten

Anubisfans weten waar ze in de kerstvakantie moeten zitten: in de bioscoop. Na Anubis en het Pad der 7 Zonden is er nu het vervolg: Anubis en de wraak van Arghus.
In de film gaan de bewoners van het Huis van Annubis naar een oud verlaten landhuis. Appie is jarig, dus er zijn plannen gemaakt voor een spannend horrorfeest. Als de klok twaalf uur slaat begint het te spoken in het huis...
DagjeWeg.NL-waardering Anubis en de wraak van Arghus
Wat schreven de media over Anubis en de wraak van Arghus?
Actuele bioscooptijden

Hachi – 93 minuten

Huil jezelf het jaar uit met Hachi. De film krijgt als 'hartverwarmende tranentrekker' lovende kritieken. Hachi vertelt het waargebeurde verhaal van de Japanse hond Hachiko, die zo verbonden is aan zijn baasje (Richard Gere), dat hij elke dag met hem naar het station loopt. Het schattige hondje krijgt bewondering van mensen vanwege zijn toewijding en trouw. Na de dood van zijn eigenaar loopt Hachiko nog tien jaar elke dag naar het station om daar zijn baasje op te wachten.
DagjeWeg.NL-waardering Hachi
Wat schreven de media over Hachi?
Actuele bioscooptijden

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 28 december 2009 - 4082