Op stap in de voorjaarsvakantie

Kom van die bank af! #voorjaarsvakantie

Nederlands IJssculpturen Festival Redactioneel door

archief oud artikel 18 februari 2011 Nog maar een paar dagen en dan is het voor de meeste scholen zover: de voorjaarsvakantie breekt aan! Na een periode van donkere dagen is het tijd voor veel zon en gezelligheid. Dus blijf niet achter de computer hangen, sleur jezelf van de bank af en ga erop uit. Er is genoeg te doen. DagjeWeg.NL zet alvast wat leuke activiteiten op een rij.

Voorjaarsvakantie in het zuiden

Harry Potter van ijs

Een team van 40 internationale en Nederlandse ijskunstenaars gaat met behulp van 250.000 kilogram ijs en 250.000 kilogram sneeuw het thema Hollywood in IJS vorm geven. Om een paar voorbeelden te geven: Harry Potter, Pirates of the Carribean, King Kong, Disney , Marilyn Monroe. Bezoek het Nederlands IJssculpturen Festival in Roermond. Een ijskoud uitstapje!

Pimp your shoe

Wie de schoen past, trekke hem aan toch? En maak die schoen dan ook zo mooi mogelijk! In het Nederlands Leder en Schoenen Museum kan jong en oud nu een eigen schoen pimpen. Zo steel je vast en zeker de show! De schoen wordt versierd met stukjes leer, kralen en siersteentjes, totdat het een echte feestschoen is. Met zo iets origineels maakt het niet uit wat je verder nog aantrekt.

Voorjaarsvakantie in het noorden

Pake en Beppe

De voorjaarsvakantie is ook hèt moment om leuke dingen met je opa of oma te doen. De Friese musea hebben daar wat leuks op bedacht. 'Help pake en beppe de vakantie door’. Vier dagen lang is er in Friesland van alles te beleven. Er zijn stadswandelingen, boswandelingen, spellencircuits, speurtochten, puzzelopdrachten en nog veel meer. En kinderen hebben daarbij gratis toegang, op vertoon van een pake of beppe. Bel ze maar gauw op!

Word een piloot!

Tijdens de voorjaarsvakantie kun je in Aviodrome binnenkijken in een echte cockpit! Tijdens de Open Cockpit Dagen ervaart groot en klein een paar seconden hoe het is om piloot te zijn! Het uitkomen van een jaren oude droom of het begin van een succesvolle pilotencarrière! Zie het verschil van een cockpit van 80 jaar geleden en de huidige geavanceerde cockpits.

Voorjaarsvakantie in het midden

Egyptische Magie

In de tentoonstelling Egyptische Magie in het Rijksmuseum van Oudheden ontdekken kinderen het leven van de oude Egyptenaren. Ruim driehonderd amuletten, scarabeeën, magische beelden en teksten, tovermessen, godenbeelden en toverboeken op papyrus geven een compleet beeld van de rol van magie in het oude Egypte. Maak je eigen kleitablet met spijkerschrift, laat je omtoveren tot oosterse prins of prinses, en luister naar de verhalen van Duizend-en-één-nacht.

Beklim de Domtoren

'Als ik boven op de Dom sta, kijk ik even naar benee', en wat is het dan genieten van een prachtig uitzicht! In de voorjaarsvakantie organiseert Rondom speciale kinderrondleidingen in de Domtoren. Samen met een gids wordt de middeleeuwse toren beklommen in vijf kwartier. Tijdens de tocht naar boven komen kinderen alles te weten over het luiden van de klokken en het bespelen van het carillon. In de Egmondkapel staat een heus kindercarillon waarop de kinderen zelf mogen spelen. Na een klim van 465 treden is de beloning voor deze sportieve prestatie een geweldig uitzicht! Lees ook de reportage over de Domtoren.

Toernooiridders

In het Legermuseum worden kinderen toernooiridders in de familietentoonstelling Toernooiridders: een wereld vol ridders en jonkvrouwen. Hier zijn de voorbereidingen voor een feestelijk toernooi te zien en stap je in het leven van Nederlandse ridders, met indrukwekkende harnassen, authentieke wapens en een tocht door het kasteel. En voor wie durft: neem plaats op een toernooipaard en maak je op voor de strijd! Zet een helm op, span een kruisboog en test of jij geschikt bent als toernooiridder.

Vakantie

Vier een leuke vakantie in Dierenbos! 

De voorjaarsvakantie is ook de perfecte gelegenheid om wat meer dagen op vakantie te gaan. Wat dacht u van een leuke vakantie in Vakantiepark Dierenbos? Het park is helemaal gepimpt met het dierenbosthema. Dat betekent dat er zo ineens een dier voor je deur kan staan. Het park en de vakantiewoningen hebben een bosthema. Zo zijn er de fazant, damhert, vossen en dassenhuisjes. Kinderen kunnen tijdens een heerlijk spelletje verstoppertje, ineens oog in oog staan met een hert. Bekijk nog meer leuke vakantieparken op DagjeWeg.NL. Of boek een prachtige villa op LuxeVakantiehuizen.nl.

Nog meer leuke uitjes? Bekijk de voorjaarsagenda van DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 18 februari 2011 - 4654