1

Paastips voor kids

Leuke uitjes voor kinderen tijdens Pasen 2011

Pasen Redactioneel door

archief oud artikel 24 april 2011 Natuur Vanaf vrijdag is het genieten van een heerlijk lang paasweekend. Wat gaan we doen? Kinderen zitten niet te wachten op een saaie paasbrunch, DagjeWeg.NL geeft tips voor een Pasen vol plezier. Drakeneieren zoeken, lammetjes knuffelen of je eigen chocolade paasei maken. Fijn weekend!

Eerste en tweede paasdag

Word ei-o-loog

Tijdens de Paasdagen worden kinderen ei-o-loog in Aqua Zoo Friesland. Hebben eieren oren? En welke eieren zien eruit als pingpongballen? Wat is het grootste en hardste ei ter wereld? Na dit uitje hebben eieren geen geheimen meer. En er is nog veel meer te beleven in het dierenpark. Er zijn afgelopen tijd veel dieren geboren. Vergeet dus niet beschuit met muisjes mee te nemen en geniet van een gezellige kraamvisite bij de ringstaartmaki-tweeling of de jonge pinguïns.

Gratis naar DippieDoe

Kom Pasen vieren bij DippieDoe Cuijk! Zowel eerste als tweede paasdag is er van alles te doen in de speeltuin. Eieren beschilderen, geschminkt worden, tekenen, kleuren, knutselen en natuurlijk gezellig knuffelen met de paashaas. Dit jaar bestaat DippieDoe Cuijk vijf jaar. Ben jij in 2006 geboren en ben of word je net als DippieDoe vijf jaar? Dan krijg je van 1 tot en met 30 april 2011 gratis toegang bij DippieDoe Cuijk.

Goochelen in Park Tivoli

Kom op eerste en tweede paasdag goochelen in Park Tivoli. De beroemde goochelaar Hokus Pokus zorgt met zijn kindertheater voor veel gezelligheid. Ballonnenfiguren maken, goochelshows en nog veel meer! Leef je uit in de achtbaan, de botsboten, de zweefmolen of op de trampoline. Pasen wordt in Tivoli één groot feest!

Het echte verhaal van Pasen

Wat vieren we eigenlijk met Pasen? In het Bijbels Museum leren kinderen alles over het verhaal van de opstanding van Jezus Christus. De Verhalenzolder is zowel eerste als tweede paasdag geopend. Met een koffertje op reis, van Egypte door de woestijn naar Jeruzalem en luister naar oude verhalen uit de Tenach, Bijbel en Koran. Zo leren kinderen alles over Pesach en Pasen, maar ook over het Offerfeest.

Op zoek naar drakeneieren

Ook Park Oikos viert Pasen. Kinderen gaan in Drenthe niet op zoek naar paaseieren, maar naar drakeneieren. Heb je twee dezelfde eieren gevonden? Dan krijg je een leuk presentje. Ook is er een leuke speurtocht langs de draken. Wie durft het aan?

Vorig jaar won Park Oikos de tweede plek met de DagjeWeg.NL-award. Lees: Draken bestaan echt!.

Spetteren op het Sneekermeer

Een leuk uitje voor het hele gezin is een rondvaart over het Sneekermeer. Kinderen kijken hun ogen uit en gaan op zoek naar de echte Friese skûtsjes. De spannende boottocht begint in Sneek en gaatt via de Zoutepoel, de Goingarijpsterpoel en het Prinses Margrietkanaal, weer terug naar Sneek. Je vaart ook langs een eiland midden in het Sneekermeer, waar je even kunt stoppen voor een lekker glas limonade.

Eerste paasdag

Paasspeurtocht door kabouterbos

Het Rijk der Kabouters is een rustig familiepark voor kinderen tot ongeveer acht jaar. Er is een spannend kabouterbos en een leuke speeltuin. Op eerste paasdag is er een paasspeurtocht voor kinderen door het kabouterbos van het Rijk der Kabouters. Deze speurtocht kost naast de entreeprijs niets extra. De speurtocht tot een goed einde gebracht? Dan word je na afloop beloond met een leuk cadeautje.

Maak je eigen paasei

Wat is er nou leuker dan met het hele gezin genieten van heerlijk eten? Bij de Peppelen is er op eerste paasdag een heerlijke brunch om je vingers bij af te likken. Ouders genieten bijvoorbeeld van achterham en vis in bladerdeeg of van een indrukwekkend toetjesbuffet met puddingen, taarten, fruit en ijs. Kinderen tot en met elf jaar gaan in de kookstudio aan de slag met een echt chocolade paasei. Dat wordt smullen!

Tweede paasdag

Op zoek naar de Paashaas

In het Streekmuseum Oudheidkamer Reeuwijk neem je een duik in het boerenleven. Het museum bevindt zich in een oude boerderij uit 1907. Ga op paasmaandag in dit museum op zoek naar de paashaas in dit museum. Eerst is er een speurtocht door het museum met leuke opdrachten om de paashaas te vinden en daarna is het tijd om te knutselen. Natuurlijk mag je na afloop het geknutselde werkje mee naar huis nemen!

Lammetjes knuffelen

Op tweede paasdag is het op boerderij de Boerinn één groot feest. Kom lammetjes knuffelen, doe mee met de skelterrace, wordt boer of boerinnetje voor één dag of leef je uit op het springkussen. Wie wil dat nou niet? Iets oudere kinderen kunnen kanovaren of meedoen met een potje klompengolf. Ook zijn er spannende demonstraties schapen scheren.

Nog meer leuke uitjes met Pasen:

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 24 april 2011 - 2568