1

Dagtrips cultuur-historie Zuid-Limburg

Uittipscultuur-historie in Zuid-Limburg en in de buurt van Zuid-Limburg

Kunstige keramiek in CERAMIX

archief oud artikel maastricht, Limburg  -  Stap binnen in een wereld van kunst tijdens de tentoonstelling CERAMIX! Een mix van keramische kunstwerken uit de 20e en 21e eeuw.

Gratis workshop voor kids!

archief oud artikel heerlen, Limburg  -  Duik de Romeinse geschiedenis in en maak een levensgrote wandmozaïek! Kinderen nemen gratis deel aan de workshop.

Rembrandt te koop

archief oud artikel maastricht, Limburg  -  Een peperdure Rembrandt wordt te koop aangeboden tijdens Tefaf Maastricht.

Limburgers roken zware pijp

archief oud artikel sittard, Limburg  -  In het jaar dat roken word verboden in de Nederlandse horeca, houdt museum Het Domein in Sittard een tentoonstelling over roken.

Brouwerij Bosch

maastricht, Limburg  -  Ervaar hoe het brouwproces vroeger verliep en proef van het ambachtelijk gebrouwen bier bij een rondleiding door Brouwerij Bosch.

Molen Op de Vrouweheide

voerendaal, Limburg  -  Op de top van de Mingelsberg is al vanaf kilometers ver de hoogst gelegen windmolen van Nederland zichtbaar: de molen Op de Vrouweheide.

Museum Romeinse Katakomben Valkenburg

valkenburg, Limburg  -  Je hoeft niet naar Italië om Romeinse catacomben te zien, het kan ook in Valkenburg! Bewonder de grafkamers van vooraanstaande Romeinen en ontdek de prachtige fresco's.

Bonnefantenmuseum

maastricht, Limburg  -  Bekijk de kunsthoogtepunten van Maastricht in het Bonnefantenmuseum. Geniet van werken van meesters in de schilderkunst als Rubens, Jordaens en Van Dijck, maar laat je ook verrassen door de diverse moderne kunstwerken.

MetropolisGoMetropolisGo

MetropolisGo

Koop hier je tickets voor €24,95! Niet vastzitten aan een groep of gids, maar zelf Maastricht verkennen! MetropolisGo geeft je een tablet mee met een digitale gids, Sjengske, die je alle hotspots laat zien op jouw tempo. Leuk: ondertussen ontrafel je ook nog een spannend verhaal...