Weg dit weekend

Leuke uitstapjes om de vakantie te beginnen of af te sluiten

Eropuit in de herfstvakantie Redactioneel door

archief oud artikel 18 oktober 2007 Dit weekend eindigt de herfstvakantie voor een deel van Nederland, terwijl de vakantie voor de rest van Nederland juist begint. In ieder geval is het leuk om de vakantie met een leuk uitje in het weekend te beginnen of te eindigen. Er is van alles te doen de komende dagen en DagjeWeg.NL zet, zoals elk weekend, de leukste uitstapjes op een rijtje. Veel leuke uitjes in dit weekend zijn volgende week ook nog te bezoeken.

Gratis naar het museum

In Gelderland is het dit weekend Gratis Museumdag, hierdoor zijn veel musea gratis te bezichtigen. Het thema van de Gratis Museumdag is dit jaar 'Helden en Heldinnen'.

Stripverhaal tekenen in Groningen

Striptekenaars gaan zaterdag de uitdaging aan om in 24 uur een stripverhaal van 24 pagina's te bedenken en te tekenen. Dat doen ze in het Nederlands Stripmuseum in Groningen. Bezoekers krijgen de kans om de striptekenaars hun werk te zien doen en het loont voor stripliefhebbers zeker de moeite om daarvoor naar Groningen te reizen. De tekenaars beginnen om 11.00 uur met tekenen en zullen gemiddeld een pagina per uur moeten maken.

Barbie komt naar Amsterdam

Barbiefans van alle leeftijden kunnen zondag 21 oktober hun hart ophalen tijden de verzamelbeurs 'Barbie in Amsterdam'. Het thema van dit jaar is 'Barbie's Wild Wild West' en kinderen tot 12 jaar die als cowboy of indiaan verkleed komen, mogen gratis naar binnen. Voor Barbieverzamelaars is het een mooie gelegenheid om de collectie aan te vullen. Voor kinderen is er een Wild West Quiz, een Barbie Speelkasteel en een kinderschmink.

Insecten van dichtbij bekijken in Artis

Van donderdag 18 tot en met zondag 21 oktober zijn in Artis de Prikkebeendagen. Bezoekers kunnen insecten van heel dichtbij zien en aanraken. Een leuke kans om eens te zien hoe een mug precies steekt en hoe zacht een hommel eigenlijk is. Bezoekers krijgen extra rondleidingen in het Insectarium en in het Vlinderpaviljoen en kinderen kunnen zich laten schminken als prachtige vlinder of opvallende wesp.

Ode aan de herfst – Kasteel Heeswijk

In het Brabantse Kasteel Heeswijk wordt op zondag 21 oktober de jaarlijkse 'Herfstsonate' gehouden. Het middagvullende programma staat in het teken van cultuur, historie, folklore en ambachtelijkheid. Er is van alles te doen, maar het hoogtepunt van de dag is de spectaculaire demonstratie van twaalf Belgische trekpaarden. Het kasteel is van 12.00 tot 17.00 uur open.

Bloembollenmarkt op Keukenhof

Op donderdag 18 oktober legden de tuinmannen van de Keukenhof de laatste hand aan het bloembollenmozaïek 'De Chinese Draak', een traditioneel symbool voor de start van een nieuw jaar die in de Keukenhof komt vanwege de Olympische Spelen in Beijing. De draak is vijftien bij tien meter groot en is gemaakt van 24.500 tulpen en muscari's. In het voorjaar zullen ze in bloei staan. Wie in het voorjaar zelf een mooie bloementuin wil hebben, kan dit weekend ook naar de Keukenhof, want van 19 tot en met 21 oktober is er de Nationale Bloembollenmarkt. Hier bieden kwekers vanuit heel Nederland hun producten aan.

Bijzondere Maten Beurs

Op 20 en 21 oktober vindt in de evenementenhal Rijswijk voor de negende keer de Bijzondere Maten Beurs plaats. De beurs wordt dit jaar voor de negende keer georganiseerd en is speciaal voor mensen die een maatje meer hebben of zo lang zijn dat ze moeilijk in reguliere winkels slagen. Ruim negentig bedrijven hebben een stand op de beurs en verkopen naast dames- en herenkleding alles van sieraden tot schoenen. De beurs is open van 10.00 tot 17.00 uur en kost €7,-.

Verder dit weekend:

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 18 oktober 2007 - 2877