1

Grote verbouwing Plopsaland

Verbouwing aan park in De Panne kost 15 miljoen euro

Plopsaland De Panne Nieuws door

archief oud artikel 18 oktober 2007 De Belgische Plopsagroep gaat ruim 15 miljoen euro investeren in vernieuwing en uitbreiding van haar familiethemapark in De Panne. Het is het grootste project sinds de opening van het park, ruim zeven jaar geleden. Plopsaland De Panne verwacht voor dit seizoen 900.000 bezoekers. Een groot deel daarvan komt uit Nederland.

De eerste fase van de verbouwing, die voor het seizoen 2008 klaar moet zijn, is inmiddels begonnen. Het gaat om vernieuwing en aanpassing van de ingang van het park. Dat kost in totaal 6 miljoen euro. Ook bouwt het park een nieuwe attractie in de stijl van 'superheldin' Mega Mindy, waarin een miljoen euro wordt geïnvesteerd.

Hotel

In de tweede helft van 2008 begint de Plopsagroep met het tweede deel van het vernieuwingsproject: de bouw van een Plopsahotel op het park in De Panne. De kosten daarvan worden begroot op 8 miljoen euro. Het hotel komt nabij de entree van het park.

Boulevard

Direct na de ingang komt er een Plopsa-boulevard met aan weerszijden nostalgische huisjes in Plopsa-stijl en winkels. Aan de boulevard komt later ook het hotel.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 18 oktober 2007 - 2294