Hier beleef je een leuke vakantie met tieners in Nederland

Op deze vakantieparken en campings hebben pubers het naar hun zin

Eiland van Maurik Redactioneel door
Foto 1. In de zomermaanden vermaken tieners zich in het aquapark op het recreatiemeer. Foto: Vakantiepark Capfun het Stoetenslagh

20 juni 2020 bijgewerkt: 1 september 2023 Toerisme Landelijk Oké, ze willen nog wel mee op vakantie, maar ze zijn niet snel tevreden. Hoe maak je een vakantie in Nederland leuk voor pubers? Met genoeg entertainment, chillzones en vette activiteiten om van hun bucketlist te strepen. En daarom zijn deze vakantiebestemmingen in Nederland leuk voor een vakantie met tieners.

Actieve vakantie op Recreatiepark TerSpegelt

EERSEL - Op Recreatiepark TerSpegelt hebben tieners geen tijd om een gat in de dag te slapen, want er is elke dag wat te doen. Een animatieteam organiseert allerlei activiteiten speciaal voor tieners, met name sportieve activiteiten. Overdag vermaken ze zich aan het water van de grote recreatieplas, waar ze ook met een eigen bootje of surfplank op mogen. En dan is er ook nog de Blob! Vanaf dit grote opblaaskussen worden dappere deelnemers de lucht in gelanceerd, waarna ze met een grote plons in het water terechtkomen. Ieder jaar weer een populaire activiteit! Ook leuk is de PumpTrack: een supersnel parcours voor bmx'en, mountainbikes en steps. 's Avonds chillen tieners op hun eigen plek: de HangOut.

Relaxte strandvakantie op het Stoetenslagh

RHEEZERVEEN - Je hoeft er niet voor naar de kust te rijden en de zon hoeft niet eens te schijnen voor een strandvakantie op Vakantiepark Capfun het Stoetenslagh. Deze gezellige camping ligt rond een grote recreatieplas met mooie stranden. In de zomermaanden verrijst er op het water een heus aquapark vol uitdagende hindernissen en er is zelfs een overdekt strand. Dus ook op een grijze zomerdag hoef je niet de hele dag met je pubers in het huisje of caravan te zitten. Stuur ze gewoon naar de overdekte beachclub! Tijdens de vakantie op het Stoetenslagh hebben tieners alle ruimte om nieuwe vriendschappen te sluiten en gaan ze 's avonds naar de Box. Dit is een plek speciaal voor tieners, waar ze samen kunnen chillen.

Volop watersport op Eiland van Maurik

MAURIK - Op Vakantiepark Eiland van Maurik vier je vakantie aan een groot recreatiemeer. Ideaal voor tieners die het liefst de hele dag aan het water in de zon liggen. Maar ook voor de sportievelingen, die met een kano of een supboard zelf het water op kunnen. Of je huurt met het hele gezin een zeilboot of sloep voor een dagje varen. Tijdens de schoolvakanties is er voor tieners een animatieprogramma met leuke activiteiten, zoals een poolparty, disco of een bootcamp. Geen zin in om iets actiefs te doen? Dan is er een loungeruimte waar de jongeren kunnen chillen - uiteraard met wifi.

Landal Domein de Schatberg: attracties om de hoek

SEVENUM - Ga je op vakantie naar Landal Domein De Schatberg? Dan heb je een grote troef in handen als je tieners zich dreigen te vervelen. Attractiepark Toverland zit namelijk om de hoek! Voor een flinke portie adrenaline in die lamlendige (grapje!) puberlijven. Ook leuk is The Portal Action House - naast het park - waar tieners zich in verschillende gamewerelden wagen en vette stunts uithalen. Bovendien zit er naast het park nog een kabelwaterskibaan en op het park vind je een klimpark. Ervaringen waar zelfs pubers enthousiast van worden.

Elke dag iets te doen in Center Parcs

HEIJEN OF WESTERHOVEN - Voor kinderen van elke leeftijd is er wat te beleven in Center Parcs, en dus ook voor tieners! Center Parcs Het Heijderbos is één van de meest geliefde parken, met natuurlijk een spetterende Aqua Mundo. In dit subtropisch zwemparadijs vind je drie glijbanen en de snelste wildwaterbaan van alle parken. En zijn ze daar op uitgekeken, dan is er buiten nog genoeg te doen. Klimmen op de klimwand, een vrije val maken vanaf een hoge toren of een laserbattle met de hele familie! Ook Center Parcs De Kempervennen biedt activiteiten die bij tieners in de smaak vallen. Zo kun je er duiken in het meer en vanaf 12 meter hoogte naar beneden suizen met een lange Zip Wire. Plus: er zijn ook veel activiteiten die je als gezin samen kunt doen.

Vakantie aan het strand

KAMPERLAND - Van de zee en het strand krijgt iedereen een vakantiegevoel, zelfs een nukkige puber. Op Vakantiepark Beach Resort verblijf je vlak aan zee in een chalet of beach house. Een dagje lekker zonnen op het strand of de zee in met een surfplank? Op het Beach Resort heb je volop activiteiten voor tieners, zoals windsurfen, suppen en bowlen. Ook is er een Chillzone voor jongeren van 13 tot en met 17 jaar waar ze relaxed kunnen gamen.

Meer leuke vakantiebestemmingen in Nederland

Foto 2. Op vakantie met tieners op een park waar ze hun eigen plek hebben. Foto: Vakantiepark Capfun het Stoetenslagh
Foto 3. De Blob op Recreatiepark TerSpegelt is ieder jaar weer populair. Foto: Bart de Roos / Recreatiepark TerSpegelt

Laatst gewijzigd: 2023-09-01 11:59:13 · Gepubliceerd: 20 juni 2020 - 2394