5 Fantastische kindervakanties in Nederland

Op deze vakantieplekken vervelen kinderen zich geen moment

Kinderuitjes Redactioneel door
Foto 1. De droom van veel kinderen: vakantie vieren in een attractiepark! Het kan onder andere bij Duinrell. Foto: Duinrell

24 mei 2020 bijgewerkt: 1 september 2023 Toerisme Landelijk Voor kinderen zijn vakanties in eigen land heerlijk. Ze hoeven niet eerst een lange, vermoeiende reis te maken en ze verstaan iedereen op de vakantieplek. Bovendien barst Nederland van de kindvriendelijke vakantieadresjes. En terwijl zij zich vermaken kom je zelf helemaal tot rust. Van kamperen bij de boer tot een luxe all-in hotel met vermaak voor alle leeftijden: DagjeWeg.NL zet 5 super gezinsvakanties voor je op een rij.

Spelen en pony rijden

Ees, Drenthe - 's Nachts slapen in een pittoreske boerderij tussen de bomen of in een knusse stacaravan. En overdag spelen in de speeltuinen, springen op de airtrampoline of genieten van een van de vele andere activiteiten in Landal Het Land van Bartje. Hier verveelt niemand zich! Bovendien loop of fiets je zo van het park de Drentse Bossen in. Alle outdoor sport- en spelactiviteiten zijn gewoon open. Het grote binnen- en buitenzwembad is weer open, maar wel voor een maximum aantal zwemmers per keer. Aanmelden kan via de Landal-app. De fun en entertainment gebeurt met gepaste afstand, net als de horeca waar je gezellig kunt eten op de terrassen. Snacks bestellen en afhalen kan altijd. Op het park is ook een leuke ponyranch voor de kinderen, waar ze rijles kunnen krijgen of lekker knuffelen en kroelen met de pony's.

Logeren bij de boer

Hengelo, Achterhoek, Gelderland - Niets zo leuk voor kinderen als kamperen bij de boer. De dieren in de dierenweide bezoeken. Helpen de koeien uit de wei te halen en de stal schoon te maken. En hoe geweldig is dat: je mag je eigen verzorgkonijn hebben bij de tent! Ook voor ouders is Boerderij Den Branderhorst een fantastische plek om helemaal bij te komen in een van de luxe tenten, met om je heen de akkers en velden van de boerderij. Zodra je de slingerende oprijlaan onder de bomen oprijdt naar het boerenerf voel je de stress al van je afglijden. Een unieke ervaring is de workshop koe knuffelen. Wat een fantastische dieren blijken het te zijn! De boer en boerin letten erop dat alles op anderhalve meter afstand van elkaar gebeurt. Zo kan er bijvoorbeeld maar één gezin tegelijk de dierenweide in. En de tenten hebben allemaal hun eigen wc en douche of bad.

Camping vol sprookjesfiguren

Rheeze, Overijssel - Op Sprookjescamping De Vechtstreek kom je om elke hoek wel een sprookjesfiguur tegen! Een fee, een kabouter en hé, is dat een kikker? Er is van alles te doen voor kinderen, daar zorgen de sprookjesfiguren en het animatieteam wel voor. Ze organiseren leuke buitenactiviteiten met een knutselpakket toe, opgeven kan via een speciale app. Wel is het handig om zelf scharen, kleurpotloden en lijm mee te nemen. Rustig momentje gezocht? De sprookjesfiguren beleven elke dag een ander avontuur, die de kinderen kunnen volgen via een livestream. Of kom met zijn allen bij op het terras. Zwemmen en spelen in het Waterparadijs kan weer vanaf 9 juni (wel aanmelden) en dan gaat hopelijk ook de binnenspeeltuin weer open. Na zo'n mooie dag geen zin in koken? Bestel dan pizza's, pannenkoeken of iets anders om gezellig bij je eigen tent of in je chalet op te eten.

Pret in een hotel

Almelo, Overijssel - Bij Preston Palace is alles bij de prijs is inbegrepen: van het verblijf, eten en drinken tot het gebruik van alle faciliteiten. Dat is pas all-inclusive. De kinderen kunnen zich uitleven in het subtropische zwembad en de indoor kermis. Zelf kom je even helemaal tot rust in de sauna of tijdens een massage in de wellness. Preston Palace leidt alles in goede anderhalvemetersamenleving banen met behulp van een app. Met deze app kun je namelijk een heel programma voor jullie vakantie samenstellen en vooraf activiteiten reserveren. Ook spontaan tijdens je verblijf een activiteit reserveren gaat makkelijk via deze app. Van een tafel in één van de restaurants voor het ontbijt, lunch of diner, tot een midgetgolfbaan, bowlingbaan of een film in de huisbioscoop. Zoveel te doen, je zou bijna vergeten om ook af en toe van de omgeving te genieten.

Slapen bij een attractiepark

Wassenaar, Zuid-Holland - Een heerlijke week in Duinrell is de droom van ieder kind. Het aangrenzende tropisch zwembad en attractiepark zijn als slagroom op de taart. Want als je een huisje boekt op Vakantiepark Duinrell mag elk kind gratis de attracties in en ook een paar keer naar het Tikibad met zijn spannende glijbanen. Meld je wel op tijd aan, want de er mogen maar een beperkt aantal mensen het attractiepark en het zwembad in. Even geen plek daar? Dan loop je van je vakantiehuisje, luxe lodgetent of eigen tent zo naar de zee, die praktisch om de hoek ligt.

Meer ideeën voor vakanties in Nederland

Foto 2. Met een plons het subtropisch zwembad van Preston Palace in. Foto: Preston Palace © Ruben Cress

Laatst gewijzigd: 2023-09-01 22:31:42 · Gepubliceerd: 24 mei 2020 - 3660