Pittoresk op het platteland: 6 B&B's in het Noorden

Vakantie in eigen land in Friesland, Groningen en Drenthe

Bed and Breakfasts Redactioneel door
Foto 1. Kom tot rust in het Noorden. Hier zijn tal van sfeervolle B&B's te vinden in een prachtige omgeving. Foto: De Reitsmahoeve © Dieuwke Reitsma.

8 mei 2020 bijgewerkt: 31 mei 2021 Toerisme Landelijk Weekendje weg? Boek eens een bed and breakfast in het Noorden! Sfeervolle accommodaties in plattelandse stijl. Wakker worden bij het getjilp van vogels en het geloei van koeien in de verte. En vanuit je bed stap je zo een prachtige groene omgeving in. Zucht, wat heerlijk! Dit zijn zes mooie slaapadresjes in Friesland, Drenthe en Groningen.

Ontwaak in het Westerkwartier

DOEZUM, GRONINGEN - Word in alle rust wakker op de Reitsmahoeve, aan het rand van het Groningse dorpje Doezum. De Reitsmahoeve is een nieuwbouwlocatie met de knusse sfeer van het platteland. Midden in het Westerkwartier, omgeven door weilanden en authentieke boerderijen. De stad Groningen en mooie Friese meren zijn niet ver van de B&B en in de omgeving zijn allerlei prachtige fiets- en wandelpaden te ontdekken. Overnachting is inclusief uitgebreid ontbijt.

Slaapplaats plus sauna

KOLLUMERZWAAG, FRIESLAND - De luxe van een viersterrenhotel met de knusse sfeer van het platteland. Een overnachting bij Bed & Breakfast Sonneborghe is geen standaard logeerpartijtje. Bij je overnachting zit namelijk een sauna én een luxe bubbelbad in, in een eigen badkamer. De woonboerderij waar je slaapt heeft een ruime tuin met allerlei zithoekjes. Word met een kopje koffie heerlijk wakker tussen de bloemen in de tuin of geniet van je ontbijt in de verwarmde tuinprieel. Het ontbijt zit bij de overnachting in. Leeuwarden, Drachten en Doezum liggen vlakbij Kollumerzwaag, dus je hoeft je niet te vervelen.

Blijf slapen bij de beste

OOSTERWOLDE, FRIESLAND - Buitengoed Op De Knolle mag zichzelf de beste Bed & Breakfast van 2019 noemen. Een overnachting is mogelijk vanaf twee nachten - en dat is ook wel nodig met al die luxe details. Daar wil je zo lang mogelijk van genieten! Zo staat de badkamer vol Rituals, heeft de tv een Netflix abonnement waar je gebruik van mag maken en kun je er tegen extra betaling een privéspa op locatie bij boeken. De slaapkamer heeft een lekker boxspring hemelbed, de omliggende tuin is gigantisch en je ontbijt bestaat uit producten van locals. Oosterwolde ligt lekker centraal in het Noorden, dus je bent in no-time in leuke steden in de buurt. Alleen voor rokers is dit geen paradijs: de B&B is honderd procent rookvrij, ook buiten.

Kom tot rust in De Kapschuur

DALEN, DRENTHE - Een omgebouwde kapschuur op het erf van historische boerderij, daar dankt deze B&B haar naam aan. Plattelandser wordt het niet! In de sfeervolle Bed & Breakfast De Kapschuur zijn de invloeden van het plattelandsleven van vroeger nog goed te zien. Schuif in de woonkamer aan voor de open haard, bezoek historische molens in de omgeving en geniet van de Drentse natuur rondom de boerderij. De boerderij stamt alweer uit 1883 en is een plaatje om te zien. De B&B ligt in het centrum van het Drentse dorpje Dalen en in de omgeving is ook veel te zien en te doen. Zo ligt Coevorden op fietsafstand en is Emmen ongeveer tien minuten rijden. Tel daar hunebedden en prachtige bossen in de omgeving bij op en je nachtje slapen in deze B&B is een culturele beleving.

Landelijke luxe in Norg

NORG, DRENTHE - Bed & Breakfast De NorgerStee bestaat uit drie rustieke appartementen: de AppelStee, de LindenStee en de PaardenStee. Elk appartement is inclusief eigen woonkamer, eetkamer, keuken, badkamer én toegang tot de kruidentuin en de moestuin. Je kunt hier dus heerlijk een eigen vers maal koken, maar ergens in Norg uit eten gaan kan natuurlijk ook. Het Drentse dorpje ligt in een prachtige bosrijke omgeving met tal van mooie fiets- en wandelroutes. Steden als Groningen en Assen liggen ook in de buurt. Helemaal handig: de bushalte naar beide steden bevindt zich recht tegenover De NorgerStee. In de tuin van de B&B vind je ook een Finse buitensauna en barbecueplaats waar je gebruik van mag maken. Voor een ontbijt betaal je extra.

Droom weg in Marum

MARUM, GRONINGEN - Nog zo'n mooi adresje in het Westerkwartier: B&B De Haar in Marum. Marum is een dorp in Groningen, maar Friesland is er vlakbij. Je overnacht hier in een verbouwde stal, aan een landelijke weg met veel groen en boerderijen in de omgeving. De B&B is van alle gemakken voorzien en ontbijt is standaard inbegrepen. In de omgeving vind je mooie wandel- en fietsroutes, natuurgebieden, blotevoetenpaden en bossen. Hier kom je écht tot rust. Plaatsen als Drachten en Groningen zijn ook redelijk vlakbij, dus je kunt er een dagje stad aan vastplakken.

Foto 2. De Eesterweg in het Groningse Doezum, waar de Reitsmahoeve te vinden is. Foto: De Reitsmahoeve © Dieuwke Reitsma.

Laatst gewijzigd: 2021-05-31 12:56:39 · Gepubliceerd: 2019-05-16 16:10:06 - 2759