1

Er even uit in Twente en de Achterhoek: 6 B&B's in het Oosten

Vakantie in eigen land in Overijssel en Gelderland

Bed and Breakfasts Redactioneel door
Foto 1. Even lekker weg in een bed and breakfast of een tiny house cocon, zoals hier op de foto. Zoek de rust op in Overijssel en Gelderland. Foto: Erve Veldink.

17 mei 2020 bijgewerkt: 31 mei 2021 Toerisme Landelijk Weekendje weg? Boek eens een bed and breakfast in het Oosten des lands. Trek je terug in the middle of nowhere, met weidse uitzichten en landelijke B&B's. Sommige locaties doen zelfs on-Nederlands aan, alsof je echt ver weg op vakantie bent. Dit zijn zes mooie slaapadresjes in Overijssel en Gelderland.

Vertoeven op Hoeve De Haar

AMBT DELDEN, OVERIJSSEL - Op een monumentale boerderij in klassieke stijl blijven slapen. Bed & Breakfast Hoeve De Haar is een echte parel in Twente op het oude Landgoed Twickel, te midden van bossen en velden. Ontspanning en rust staan hier hoog in het vaandel, maar wel met een flinke dosis luxe. Plof neer in de jagerskamer, verorber je ontbijt in de grote woonkamer en ontdek de vele wandel- en fietsroutes in de buurt.

Op z'n Frans in Het Hoogh Huys

WINSSEN, GELDERLAND - Het is dat je weet dat je feitelijk in Gelderland zit, anders zou je je bij B&B Het Hoogh Huys in Frankrijk wanen. Je hebt hier keuze uit twee grote kamers met een Frans tintje: de Heerenkamer en de Meidenkamer. Beide kamers hebben een heuse suite en een luxe badkamer. Tel daar de prachtige tuin, het uitgebreide ontbijt dat in een gerestaureerde kas wordt geserveerd en het historisch achterhuis bij op en je snapt dat je hier aan één nachtje niet genoeg hebt. Bij Het Hoogh Huys kun je terecht vanaf twee nachten. Nog een bonus: de groenten en kruiden komen uit eigen tuin en er scharrelen gezellig kipjes en geiten rond op het erf.

Thuiskomen bij Erve Veldink

HAARLO, GELDERLAND - Erve Veldink is een monumentale boerderij in de Achterhoek, waar een kleine woongemeenschap woont, met de focus op bewustzijn. Er heerst hier een warme en persoonlijke sfeer. De verblijfsmogelijkheden zijn divers. Van basic, zoals boomhut en cocon, tot comfortabele appartementen in de boerderij. Welke slaapplek je voorkeur ook heeft, ze zijn allemaal verzorgd en nergens 'over de top'', waardoor je je gelijk thuis voelt. Op het erf scharrelen de kippen, eendjes en pauwen en vanuit je deur loop je zo de natuur in. Wil je ook een weekend of een midweek boeken bij Erve Veldink, is het het handigst om dat per mail te doen.

Lekker bio bij B&B De Wandhorst

GAANDEREN, GELDERLAND - Ontwaken aan een kabbelend beekje klinkt als iets uit een romantisch boek, maar bij Bed & Breakfast De Wandhorst is het werkelijkheid. Deze rustige B&B ligt aan de Bielheimerbeek. De Wandhorst heeft een lodge met appartementen en twee gastenkamers in een woonboerderij. Ook nog met een ecologisch tintje: de lodge bestaat voor een groot deel uit stro en leem en de gebouwen lijken op te gaan in de omliggende natuur. De accommodatie heeft een terras, waar je heerlijk in het zonnetje kunt zitten.

Logeren bij De Heeren van Tuil

TUIL, GELDERLAND - Wakker worden bij het getjilp van de vogels en de wind die door de bomen waait. Bed & Breakfast De Heeren van Tuil ligt er idyllisch bij en is luxe en landelijk tegelijk. Het gebouw is een Betuws Rijksmonument en stamt alweer uit 1720. Er zijn drie kamers te boeken, allemaal met hun eigen unieke voordeel. Zo heeft een van de kamers een luxe bubbelbad en heb je vanuit een andere kamer weer het mooiste uitzicht. De boomgaard bij de B&B maakt de locatie af. Hier kun je lekker ontbijten als het mooi weer is - hoe laat, dat bepaal je zelf.

Bijkomen bij Barg Willem

LEMELE, OVERIJSSEL - Nog zo'n on-Nederlands adresje. B&B Barg Willem ligt in het natuurgebied De Lemelerberg, halverwege de Archemerberg. Een unieke locatie en zo afgelegen dat de eigenaren al tijdens de boeking voor je klaarstaan om je de weg te wijzen. De omgeving is geliefd bij wandelaars, fietsers en vogelaars en vanuit de kamers in de B&B heb je een prachtig en bijna buitenlands uitzicht over de landerijen. De twee slaapkamers zijn ingericht in landelijke stijl hebben elk een eigen badkamer. Een overnachting is inclusief ontbijt.

Foto 2. Bijzonder: ontbijten in een kas. Foto: B&B Het Hoogh Huys.
Foto 3. De mooie boerderij van Erve Veldink, waar je onder andere appartementen en een bed and breakfast kunt boeken. Foto: Erve Veldink.

Laatst gewijzigd: 2021-05-31 12:55:48 · Gepubliceerd: 2020-05-13 15:00:07 - 2927


-advertentiepositie-