8 originele ideeën voor een fantastische familiedag

Deze leuke activiteiten maken de familiedag tot een succes

Dagje uit met de familie Redactioneel door
Foto 1. Speel Ik Hou van Holland met de hele familie. Foto: De Strandhoeve

11 februari 2020 bijgewerkt: 18 januari 2022 Toerisme Landelijk Familiedagen, ze zijn een moetje of ieder jaar weer supergezellig. Hoe je familie ook is, met deze activiteiten wordt de familiedag dit jaar in elk geval een feestje! Ga je de creatieve kant op of ontrafel je een mysterie? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Speel in je favoriete tv-programma

Als je ‘s avonds aan de buis gekluisterd zit bij je favoriete programma is het toch fantastisch om zoiets eens in het echt te proberen? Dat kan! Bij De Strandhoeve wordt het voor je geregeld. Ga voor een uitdaging bij Wie is de Mol of lach je een ongeluk bij jullie versie van Ik hou van Holland. Lol gegarandeerd!

Terug naar vroeger: Oud-Hollandse spelletjes

Videogames zijn leuk, maar nog leuker om de (klein)kinderen te laten zien hoe het er vroeger aan toe ging toch? Dit is de ultieme kans om de kids te laten zien dat ze zich ook prima kunnen vermaken zonder hun spelcomputer! Bij Happy Days in Grootebroek kun je allerlei leuke oud-Hollandse spellen doen. Er is zelfs een combinatie met eten mogelijk.

Alleen voor mensen met stalen zenuwen

Escaperooms kennen we inmiddels wel. Ze zijn ontzettend leuk, ook zeker om met de familie te doen, maar voor een origineel uitje gaan we next level: Zombie Escape. Niet voor de bangeriken onder ons, want door een mislukt onderzoek in het lab zijn er zombies tot leven gekomen. Met maximaal 8 personen per keer heb je een uur de tijd om uit het lab te ontsnappen terwijl je de zombies om je heen hoort en ziet. Durven jullie de uitdaging aan?

(Her)ontdek je muzikaliteit

Of de familie nou wel of niet muzikaal is, het maakt eigenlijk helemaal niets uit. Met een djembé workshop zit je altijd goed. Gezellig wordt het sowieso wanneer jullie samen lekker aan het trommelen zijn. Deze djembé workshop is in Giethoorn, dus na de workshop is het leuk om Hollands Venetië verder te ontdekken!

Laat je creativiteit zien

Met deze activiteit heb je niet alleen een fantastische dag, maar ook een leuk aandenken. Bij de schilderworkshop van Freestyle Paintbar maakt het niet uit hoe je schildert. Maak je eerst een schets en vervolgens een nieuwe Rembrandt of gooi en spetter je de verf gewoon over het doek? Alles mag! Aan te raden is wel om oude kleding aan te doen, want vies word je sowieso. Talent is ook zeker niet nodig, het gaat uiteindelijk allemaal om de gezelligheid!

Lekker in beweging

Als jullie niet houden van stilzitten, is de Avontuurfabriek zeer geschikt voor jullie familiedag. Er zijn verschillende arrangementen te boeken, zowel indoor als outdoor. Bij indoor activiteiten moet je denken aan lasergamen, karten, LED bowlen, Army Survival Track, een escaperoom en nog veel meer. In de buitenlucht zijn solex rijden, een steptocht en een bootcamp voorbeelden van de mogelijkheden. Lekker actief dus en ongetwijfeld een leuk idee voor jullie familiedag!

Activiteiten op locatie

Liever op een centrale plek afspreken en daar een leuke activiteit doen? Dan is de volgende mogelijkheid zeker het overwegen waard!

  • VR Moordspel Diner:
    Je denkt rustig te gaan eten, maar niets is minder waar! Onder jullie ogen heeft een moord plaatsgevonden. Jullie stappen in teams de virtuele wereld van TB Events binnen om raadsels op te lossen en het mysterie te ontrafelen.
  • Voor de allerkleinsten is het VR Moordspel Diner misschien wat te spannend. Als het idee je toch erg leuk lijkt, is het gewone Moordspel Diner een goede tweede optie. Naast spannend, ook erg komisch en ideaal te doen op eigen locatie. Met de hele familie speel je een rol in een aflevering van een spannende misdaadserie. Er zijn zelfs professionele acteurs van de partij, die helpen een handje. Onderzoeken maakt hongerig en daarom is er ondertussen uitgebreid de tijd om heerlijk te genieten van een driegangendiner. De beste speurneus wint ook nog eens een leuke prijs!

Foto 2. Samen schilderen in de Freestyle Paintbar. Foto: Freestyle Paintbar

Laatst gewijzigd: 2022-01-18 10:05:56 · Gepubliceerd: 11 februari 2020 - 9617