Armando Museum brandt

Uitslaande brand in Amersfoorts museum

Armando Museum Nieuws door

archief oud artikel 22 oktober 2007 Amersfoort, Utrecht Het Armando Museum staat in brand. Boven het centrum van Amersfoort hangt een grote rookwolk. Dat meldt het Algemeen Dagblad op haar website.

Om 13.30 uur brak de brand maandagmiddag in het museum, gevestigd in de Elleboogkerk aan de Langegracht, uit. Diverse brandweerkorpsen zijn uitgerukt om het vuur te bestrijden. De politie heeft een groot deel van de omgeving afgezet.

Vlammen

Om 14.45 uur laaiden de vlammen nog steeds hoog op uit het negentiende eeuwse godshuis. Omwonenden zijn dan geëvacueerd. “Dit is na de asbestvondst in museum Flehite de tweede grote ramp die ons treft. Het Armando Museum is verloren. De collectie is niet te redden”, zegt Flehite-conservator Onno Maurer tegen de krant.

Armando

Het Armando Museum laat het werk zien van belangrijke kunstenaars uit de tweede helft van de 20e eeuw. Het museum is vernoemd naar Armando, ofwel de Amsterdammer Herman Dirk van Dodeweerd 18 september 1929. Het Armando Museum herbergt een belangrijk deel van zijn collectie.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 22 oktober 2007 - 803