Het is weer tijd voor carnaval

Op deze site vind je het complete overzicht van (bijna) alle carnavalsoptochten in Nederland.   Redactioneel door

13 januari 2005 Eindhoven, Noord-Brabant Op zaterdag 5 februari begint het carnaval weer in ons land. Verschillende prachtige optochten staan weer op het programma. Onder andere in Eindhoven, Den Bosch en Bergen op Zoom worden de spectaculairste, gevarieerde en humoristische optochten georganiseerd.

Carnaval in Boerdonk(Brabant)

Het Carnaval in Boerdonk begint op vrijdag 4 februari en duurt tot dinsdag de 8ste. Een gevarieerd en uitgebreid programma, een tipje van de sluier: Vrijdag: carnavalsbal, ouderencarnaval, optreden met Irma (idols), verschillende muziekbands, apres-skiparty en een Hollandse thema avond. Zaterdag: intocht Nieuwe Prins van Empeldonk, uitreiking Zilveren Uil, optreden zanger ‘Mario’en een Hollands optreden. Zondag: kindermiddag/playbackshow, een kindermiddag met diverse onderdelen en miniplaybackshow. Carnavalsavond voor de jeugd. Maandag: Erwtensoepbal, gratis Erwtensoep voor alle aanwezigen, de Erpse optocht en Hazenpot na de optocht. Dinsdag: boerenbruiloft, receptie en Hazenpot.

Andere activiteiten

Als het weer tijd voor carnaval is, komen de gekste activiteiten boven tafel. Een klein voorproefje op verschillende plaatsen: - Spekstruif eten in Oss (een spekstruif is een pannenkoek met spek en het gaat er om wie de meeste struiven kan eten); - Kroegentocht inTerheijden; - Kiendjesbal in Uden; - Schoapenbol in Udenhout; - Prinsenzittingen in Waalre.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2005-01-13 15:42:12 - 2082