1

Stripverhaal over de oorlog

Tentoonstelling 'Van strip tot werkelijkheid' in Verzetsmuseum verlengd

Lees ook 'Oorlog in stripvorm' Redactioneel door

archief oud artikel 30 oktober 2007 Amsterdam, Noord-Holland "Oorlogvoeren lost niets op; niemand krijgt de macht en er gaan alleen maar onschuldige mensen dood", zegt de 14-jarige Jeremy. Hij is een van de duizenden bezoekers die de afgelopen maanden het Verzetsmuseum bezochten. Daar is de tentoonstelling 'Van strip tot werkelijkheid' te zien, die kinderen door middel van stripboeken over de oorlog vertelt. De tentoonstelling zou eigenlijk op 21 oktober stoppen, maar door de enorme belangstelling heeft het museum besloten hem te verlengen tot 18 mei 2008.

In de tentoonstelling verwelkomt Jeroen, de hedendaagse hoofdpersoon uit de stripboeken 'De Ontdekking' en 'De Zoektocht', bezoekers op de zolder van zijn oma. Daar vertelt hij wat zijn familie tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt. In kasten en laden zijn spannende voorwerpen, foto's en documenten uit de oorlogstijd verborgen. De tentoonstelling is bedoeld voor kinderen vanaf 10 jaar. Samen met Jeroen denken de kinderen na over de keuzes van zijn familieleden en vrienden van zijn oma.

Leuker dan school

De afgelopen maanden is het aantal jonge bezoekers verdubbeld. Voor veel van hen is de oorlog door de tentoonstelling een stuk dichterbij komen te staan. Vooral veel groepen met kinderen (schoolklassen bijvoorbeeld) bezoeken 'Van strip tot werkelijkheid'. De kinderen zijn erg te spreken over de tentoonstelling. “In een woord: geweldig!”, vindt de 12-jarige Jufinar. Veel kinderen vinden het heel leuk dat ze veel over de oorlogstijd leren door een stripverhaal. “Je leert het niet zoals op school. Hier leer je zelfstandiger en ik heb gemerkt dat dat leuker is.”


Een pagina uit 'De Ontdekking' van Eric Heuvel. Bron: Strippagina.nl

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 30 oktober 2007 - 4669