Brief Calvijn voor Zwitsers museum

Bijzonder manuscript weer terug in Genève

Nieuws door

archief oud artikel 1 november 2007 Het Musée International de la Réforme in Genève heeft deze zomer een bijzonder manuscript in handen gekregen. Het betreft een brief van reformator Johannes Calvijn uit januari 1545.

Dat maakte het Zwitserse museum deze week bekend. Het Musée International de la Réforme kreeg in juli het 'buitengewone manuscript' te pakken op een veiling van veilinghuis Christie's in Londen. De brief is sinds deze week te bezichtigen in de zaal 'Het Genève van Calvijn'.

Zelfmoord

De brief, geschreven op 23 januari 1545, is gericht aan de autoriteiten van Genève. Calvijn schrijft in het manuscript over Jean Vachat, die zelfmoord pleegde. "We denken dat het manuscript bijzonder is vanwege de zeldzame en onverwachte inhoud", zegt museumdirecteur Isabelle Graesslé. "We zijn blij dat we dat we deze brief terug kunnen brengen naar Genève, waar hij lang werd bewaard voor hij op andere plaatsen in Europa terechtkwam." Volgens het museum schetst de brief Calvijn als "een 'menselijke' hervormer die de mogelijkheid van hemelse genade aanbiedt."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 1 november 2007 - 762

Dit past bij 'Brief Calvijn voor Zwitsers museum'

1 reactie