Gorilla's spelen spelletje

Apenheul-gorilla Mapasa krijgt 25.001ste exemplaar Go Gorilla

Apenheul Nieuws door

archief oud artikel 7 november 2007 Amsterdam, Noord-Holland Een elftal gorilla's speelt woensdagmiddag op de Dam in Amsterdam het spel Go Gorilla. Het 25.001ste exemplaar van het spel wordt overhandigd aan een vertegenwoordiger van de Apenheul. Ter ere van de geboorte van gorillababy Mapasa.

De actie van spelfabrikant Goliath Games is een reclamestunt. De elf gorilla’s spelen op het Amsterdamse plein zelf een grotere versie van het spel Go Gorilla. Doel van het spel, bedoeld voor kinderen vanaf zeven jaar, is een vijftal gorilla’s aan de overkant van een eiland te krijgen. Bovendien deelt de fabrikant bananen en Go Gorilla-spellen uit aan het publiek.

Mapasa

Een vertegenwoordiger van de Apenheul neemt woensdagmiddag het 25.001ste exemplaar van het spel in ontvangst. Per verkocht spel gaat een bedrag naar de bescherming van de gorilla's, zegt Goliath Games. "Mapasa krijgt tien cent per verkocht spel, Apenheul besteedt dat geld aan een beschermingsproject voor gorilla's in Midden Afrika", licht Goliath Games de reclamestunt toe.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 7 november 2007 - 4466