Museum Plus Bus bezorgt ouderen gratis dagje weg

Zeven musea zien oudere bezoekers graag komen

Rijksmuseum Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 12 november 2007 Bewoners van verzorgingstehuizen en ouderen met thuiszorg kunnen vanaf volgend jaar gratis met de Museum Plus Bus om musea te bezoeken. Zeven grote musea doen mee aan het project. "We richten ons op ouderen die nog wel naar het museum willen, maar dat zelf niet meer kunnen."

De Museum Plus Bus is een initiatief van zeven musea. Hulpbehoevende ouderen kunnen het Rijksmuseum, de Hermitage Amsterdam, het Van Gogh Museum, het Cobra Museum voor de Moderne Kunst, het Joods Historisch Museum, het Kröller-Müller Museum en het Mauritshuis gratis bezoeken. De bus maakt op 15 januari 2008 haar eerste rit. De museumbus zal minimaal een jaar rijden. Of het initiatief daarna nog een vervolg krijgt, is nog niet duidelijk.

Groep

De Museum Plus Bus is bedoeld voor groepen senioren die zelf de tocht niet meer willen of kunnen maken. Het idee is al geruime tijd geleden ontstaan, zegt projectcoördinator Nienke Verschuur. "De betrokken musea besteden allen veel aandacht aan projecten voor jongeren. Dit maal wilden zij zich verenigen in een samenwerking waarbij zij hun aandacht graag willen richten op de oudere bezoekers die nog wel graag naar het museum toe willen, maar dat door omstandigheden niet meer kunnen."

Tienduizend

De organisatie hoopt dat minimaal tienduizend ouderen zich aanmelden voor een rit met de Museum Plus Bus. "Dit gratis aanbod aan de senioren wordt financieel mogelijk gemaakt door een gift van de BankGiro Loterij. Ook dragen de deelnemende musea zelf een aanzienlijk steentje bij", aldus Verschuur.

Koffie en een rondleiding

Groepen ouderen kunnen zich via de website aanmelden voor een gratis dagje museum. De Museum Plus Bus haalt de senioren op en brengt ze naar het museum waar ze heen willen. Daar worden ze ontvangen met koffie. De lunch moeten de deelnemers wel zelf meenemen. Bovendien krijgen zij er een rondleiding. Liefst ziet de organisatie grote groepen meegaan met de bus: maximaal 45 deelnemers kunnen mee.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 12 november 2007 - 3955

Activiteiten H'ART Museum

Later dit jaar

Wijnen in de Tuin


Beleef op zaterdag 7 en zondag 8 september het geliefde wijnfestival in het H’ART Museum. Geniet van heerlijke wijnen, live muziek, heerlijke hapjes en een betoverende binnentuin.

Activiteiten Van Gogh Museum

Nu te bezoeken

Tentoonstelling Painting as a Last Resort


In de expo 'Painting as a Last Resort' staan fantasierijke landschappen geschilderd door Matthew Wong centraal. Ontdek het oeuvre van Wong en hoe hij geïnspireerd is geraakt door Van Gogh in het...

Vanaf volgende week te bezoeken

Yoga in Van Gogh Museum

 
Reis door de seizoenen met de werken van Vincent van Gogh terwijl je je helemaal ontspant tijdens de yogales in het Van Gogh Museum.

Activiteiten Kröller-Müller Museum

Nu te bezoeken

Door de bomen het bos


Door de bomen het bos is een veelzijdige tentoonstelling, waarbij je geprikkeld wordt en met frisse gedachtes en ideeën weer naar huis gaat.

Wandeling “Door de bomen de Beeldentuin”


Makerscollectief Circus Andersom heeft een multidimensionale wandeling uitgezet door de beeldentuin van het Kröller Müller Museum. Lijkt het jou leuk om mee te wandelen? Haal dan snel een ticket!