1

Centrum Maastricht populairder

December meeste bezoekers in Limburgse hoofdstad

Nieuws door

archief oud artikel 20 november 2007 Maastricht, Limburg Het centrum van Maastricht is vorig jaar door zo'n 18,5 miljoen mensen bezocht. Ruim een miljoen personen meer dan in 2005. Dat blijkt uit de Toeristische Index Maastricht, een onderzoek van het Maastrichtse onderzoeksbureau OWP.

Het merendeel van de mensen, 10,1 miljoen personen bezoekt de Limburgse hoofdstad om te winkelen of een bezoek aan de horeca te brengen. Een ander redelijk groot gedeelte van de bezoekers is toerist: 6,5 miljoen mensen. De overige bijna twee miljoen mensen komen voor evenementen óf voor een zakelijk bezoek.

Winterland

Opmerkelijk is dat in december de stad het meest bezocht wordt. Dat de laatste maand van het jaar de drukste maand is komt door het evenement Winterland en het bezoek aan de winkelstraten door de Maastrichtenaren. Augustus is eveneens een drukke maand. Ook dan zijn er veel mensen in de stad, maar omdat veel inwoners dan op vakantie zijn, is het relatief rustig in de stad. Januari en februari zijn de rustigste.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 20 november 2007 - 902

Dit past bij 'Centrum Maastricht populairder'