Het Land van Ooit failliet

Het Land van Ooit |  
Nieuws door

Lage bezoekersaantallen nekken attractiepark

21 november 2007 Drunen, Noord-Brabant Het Land van Ooit is failliet. De lage bezoekersaantallen en negatieve publiciteit zijn volgens de directie debet aan de teloorgang van het attractiepark in Drunen.

De directie van het park maakte woensdag bekend dat het Brabantse attractiepark faillissement aangevraagd heeft. De lage bezoekersaantallen komen volgens directeur Van Till door negatieve berichtgeving van het Belgische attractiepark Ooit Tongeren, waar het park geen enkele relatie mee heeft.  Hij is er naar eigen zeggen niet in geslaagd het tij te keren. "Als gevolg van het lager bezoekersaantal, zowel voor dagrecreatie als de teruglopende zakelijke markt, werd onvoldoende reserve gekweekt om de aanstaande winterperiode tot aan opening op 26 april 2008 te overbruggen", aldus de directie in een persbericht.

In 1989 is Het Land van Ooit gestart in het Noord-Brabantse Drunen. Het park heeft altijd een ridderthema gehad en de nadruk lag op theater. Er liepen tientallen acteurs (Ooiters) rond, die de bezoekers (Niet-Ooiters) vermaakten.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2007-11-21 22:14:42 - 2812