1

Energetica dicht

Geldgebrek reden sluiting

Energetica Nieuws door

archief oud artikel 23 november 2007 Amsterdam, Noord-Holland Het Amsterdamse energiemuseum Energetica is per direct gesloten. Ondanks de sponsoring van energiebedrijven lukt het niet het museum langer open te houden.

Vanwege een tekort aan financiën is het energiemuseum niet langer toegankelijk. Het bestuur besloot daarop Energetica te sluiten. Sinds dinsdag is het museum niet meer te bezoeken. Alleen de al afgesproken rondleidingen worden nog gegeven.

Geld

Oorzaak van de sluiting is een gebrek aan geldschieters voor een langere periode. Het museum krijgt geen subsidie en is afhankelijk van entreegelden, donateurs en sponsoring. "Ondanks de gestaag stijgende bezoekersaantallen, de positieve waardering van de bezoekers en de groeiende belangstelling voor energie is het niet gelukt om structurele fondsen te verwerven", aldus het museum op haar website.

Collectie

In de toekomst komt er in plaats van het energiemuseum een nieuw Publiekscentrum voor Energie. De financiële malaise zorgt er voor dat het museum de periode van de bouw van het centrum niet kan overbruggen. De waardevolle collectie van huidige museum wordt waarschijnlijk overgebracht naar het nieuw te bouwen informatiecentrum.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 23 november 2007 - 499