Wrattenzwijntjes krijgen chip

Burgers' Zoo |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Biggetjes over enkele maanden naar andere dierentuin

24 november 2007 Arnhem, Gelderland Drie wrattenzwijntjes in Burgers' Zoo hebben vrijdag een chip ingeplant gekregen. Biologen en dierverzorgers kunnen zo de gegevens gebruiken voor onderzoek en verzorging.

De biggetjes van Burgers' Zoo - nog geen drie weken oud - hebben vrijdagochtend de chip, ter grote van een speldenknop, ingeplant gekregen. Ook heeft de dierenarts een bos haren afgeknipt voor DNA-onderzoek.

Paspoort

"Op de chip staan alle ‘persoonsgegevens’. Het is dus eigenlijk een paspoort van zo’n dier. Daar staan gegevens op als waar en wanneer hij geboren is", licht Bas Lukkenaar van Burgers' Zoo. Het is gebruikelijk om met name zoogdieren in dierentuinen van een chip te voorzien. Veel dieren maken deel uit van Europese stamboeken en soms ook van Europese fokprogramma’s.

Concurrentiestrijd

Over enkele maanden later gaan de wrattenzwijnen op transport naar een andere dierentuin. Welke dierentuin is nog niet bekend. Wel staat vast dat het in ieder geval een dierentuin is die aangesloten is bij de Europese Vereniging van Dierentuinen. Lukkenaar: "De wrattenzwijnen gaan op transport omdat we inteelt en concurrentiestrijd willen voorkomen."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2007-11-23 16:52:30 - 461