Blijdorp verwacht babyolifantje

Olifant Irma bevalt mogelijk met kerst

Diergaarde Blijdorp Nieuws door

archief oud artikel 28 november 2007 Rotterdam, Zuid-Holland Olifant Irma is hoogzwanger. Mogelijk bevalt de olifant uit Diergaarde Blijdorp met kerst al. "Haar buik heeft een behoorlijke omvang bereikt en daar ondervindt ze zelf ook de nodige last van."

Irma en de verzorgers zijn de dagen naar de bevalling aan het aftellen, meldt de Rotterdamse dierentuin. Volgens Blijdorp is nog wel lastig te bepalen wanneer de olifant zal bevallen. Naar verwachting komt de babyolifant tussen nu en de komende twee maanden. De dierentuin houdt zelfs rekening met een 'kerstkindje'.

Hoogzwanger

Dat Irma hoogzwanger staat volgens Blijdorp buiten kijf. "Haar buik heeft een behoorlijke omvang bereikt en daar ondervindt ze zelf ook de nodige last van. Regelmatig probeert zij haar benen te ontlasten door tegen een muurtje te leunen of ze kruislings te plaatsen. Ook is aan haar humeur te merken dat de hormonen beginnen op te spelen. Ze heeft beduidend minder geduld met haar familieleden en dit uit zich vooral tijdens het eten", aldus de dierentuin.

Vijf

Moeder Irma bracht al vijf keer eerder jongen ter wereld. Twee daarvan, Bangka en Sibu, maken nog steeds deel uit van de Rotterdamse olifantenkudde. Bangka zal, naar het er nu naar uitziet, de rol van hulptante aannemen, zegt Blijdorp. Ook de verzorgers staan klaar. Via een webcam kunnen zij het wel en wee van de olifanten in Taman Indah dag en nacht volgen. "Het blijft toch altijd spannend of alles goed gaat."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 28 november 2007 - 1249