1

Bewuster reizen door nieuwe website

Nieuws door

archief oud artikel 10 januari 2008 Mensen die milieubewust willen reizen, kunnen sinds half december terecht bij vanAnaarBewuster.nl. "Door mensen te laten zien wat voor invloed hun keuze heeft op de CO2-uitstoot willen we ze bewuster maken van hun reisgedrag."

Al was het eigenlijke doel van de bouw van vanAnaarBewuster.nl - met inmiddels zo'n honderd bezoekers per dag - om mee te doen met de wedstrijd 'Ben jij beter dan Microsoft?', initiatiefnemer Joost Voordouw, die de wedstrijd ook nog won, vond ook dat de routeplanners beter konden. "De huidige reisplanners gaven niet voldoende informatie over het milieubewustzijn aan de gebruiker", zo vond hij. "Ook wilde ik inspelen op de actualiteit van de wereldwijde milieudiscussie."

Milieubelasting

Gebruikers kunnen voor de verschillende soorten vervoer zien wat de milieubelasting is. Bovendien kan de bezoeker kijken of de kosten en tijdsduur in zijn voordeel of nadeel uitvallen. Met deze website willen wij vooral een stukje bewustzijn creëren, zegt Voordouw. "Veel mensen willen best meewerken aan een beter milieu, maar helaas is lang niet altijd duidelijk hoe dit bereikt kan worden. Door mensen te laten zien wat voor invloed hun keuze heeft op de CO2 uitstoot willen we mensen bewuster maken van hun reisgedrag."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 10 januari 2008 - 442

Dit past bij 'Bewuster reizen door nieuwe website'