Bush bezoekt Yad Vashem

Amerikaanse president voor tweede keer in holocaustmuseum

Nieuws door

archief oud artikel 11 januari 2008 George Bush heeft vrijdagochtend een bezoek gebracht aan Yad Vashem. In het Joodse museum in Jeruzalem legde de Amerikaanse president een krans ter nagedachtenis aan de holocaust.

De Amerikaanse president sloot daarmee zijn bezoek aan Israël en de Westelijke Jordaanoever af. Speciaal voor het bezoek was Yad Vashem de hele vrijdag gesloten. Bewaakt door gewapende soldaten en boven het terrein cirkelende politiehelikopter legde Bush een krans om daarmee de door nazi's vervolgde Joden te herdenken.

Olmert

De president bezocht samen met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condaleeza Rice het museum in Jeruzalem. Bij Yad Vashem werden de twee opgewacht door de Israƫlische premier Ehud Olmert en president Shimon Perez. Daarna legde de Amerikaanse president een krans in de herdenkingshal van het museum. Ook bezocht de delegatie nog aantal andere monumenten. De Amerikaanse president ontving als afsluiting van zijn bezoek replica's van illustraties uit de bijbel van de Joodse kunstenaar Carol Deutsch.

Gouverneur

Het was de tweede keer dat George Bush Yad Vashem bezocht. Eerder deed hij dat in 1998 toen hij nog gouverneur van Texas was.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 11 januari 2008 - 423

Dit past bij 'Bush bezoekt Yad Vashem'