Première luchtmachtorkest krijgt sober karakter

Dood Aldert Poortema en Wesley Schol herdacht

Nieuws door

archief oud artikel 18 januari 2008 Den Haag, Zuid-Holland De première van de nieuwe show van het orkest van de Koninklijke Luchtmacht krijgt een sober karakter. Tijdens het concert, eind januari in Den Haag, wordt stilgestaan bij de dood van twee millitairen in Uruzgan.

Het concert in de hofstad zal vanwege het overlijden van het tweetal een sober karakter hebben, meldt het Ministerie van Defensie. "Voorafgaand aan de première van de theatershow wordt op gepaste wijze stil gestaan bij de tragische gebeurtenissen van het afgelopen weekend", zegt het ministerie  in een persbericht. Door eigen vuur kwamen korporaal Aldert Poortema en soldaat Wesley Schol om het leven Een andere soldaat, Marc van de Kuilen, raakte zwaargewond. Ook twee Afghaanse militairen stierven.

Titanic

'Hollywood in concert' gaat op zondag 20 januari in het Wereld Forum Theater in première. Daarna zal de show in diverse Nederlandse theaters te zien zijn. De vijftig musicerende militairen spelen themasongs van films als de Titanic, Rokcy en Robin Hood. Ook de artiesten Lee Towers en Anita Meijer treden op tijdens de show.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 18 januari 2008 - 675

Dit past bij 'Première luchtmachtorkest krijgt sober karakter'

1 reactie