1

Fantasiewezens in Dick Bruna Huis

Tentoonstelling 'BEELDBOX' voor kinderen van zes tot twaalf

Dick Bruna Huis Redactioneel door

archief oud artikel 22 januari 2008 Utrecht, Utrecht Voor kinderen van zes tot twaalf jaar heeft het Centraal Museum in Utrecht een speciale tentoonstelling. Kunstenares Harmke Koning heeft in het Dick Bruna Huis een aantal 'beeldboxen' neergezet, met animatiefilmpjes van fantasiewezens. Kinderen mogen hun eigen fantasiedieren ontwerpen en aan de tentoonstelling toevoegen, zo wordt deze steeds groter. BEELDBOX is van 23 januari tot halverwege 2009 te zien.

De tentoonstelling is ondergebracht in het Dick Bruna Huis, dat bij het Centraal Museum hoort. "De fantasiedieren horen daar helemaal thuis", vindt Harmke Koning. De kunstenares maakte een installatie met zeven verschillende beeldboxen. "Dat zijn video-installaties, waarop mijn fantasiewezens in een decor te zien zijn." De bijzondere decors van de kijkboxen zijn geïnspireerd op de de tentoonstelling 'Script', die tot augustus 2009 in het Centraal Museum te zien is.

Fantasie

De beeldboxen zijn geen saaie televisieschermen, maar vormen samen een soort speeltoestel. Kinderen kunnen in en over de boxen kruipen. Vervolgens kunnen ze in een kinder-atelier hun eigen fantasiedieren maken. Het kan niet gek genoeg zijn, vindt de kunstenares. Deze dieren worden vervolgens ook opgenomen in de tentoonstelling. "Op den duur wordt de verzameling natuurlijk groter en groter. Dat is precies de bedoeling", lacht Harmke Koning.

Voor basisscholen (groepen 5 tot en met 8) is er een speciaal schoolprogramma ontwikkeld bij de tentoonstellingen BEELDBOX en Script. Scholen kunnen daarvoor contact opnemen met het museum.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 22 januari 2008 - 3835