E-krant Grappig & Gek

 
door

24 januari 2008 Na alle decembergekte keren we weer terug naar het normale leven. Alhoewel... in het zuiden maken ze zich al weer op voor Carnaval. Voor de rest van het land biedt deze e-krant ook gezellige, net even andere uitstapjes.

Wassen en strijken

Of we het leuk vinden of niet, elke week weer draait de wasmachine op volle toeren. Met stapels strijkgoed als gevolg. Maar vergeleken met vroeger mogen we niet klagen. Ontdek in het Wasch- en Strijkmuseum hoe dagen gevuld werden met wassen, bleken en strijken. Verschillende hulpmiddelen die hiervoor nodig waren staan in het sfeervolle museum in Boxtel. Ook kunstvoorwerpen over deze alledaagse bezigheid maken deel uit van de 600 items tellende collectie.

Gaat u hierheen? Boek dan een hotel in de omgeving van Boxtel.

Wie pak jij in...?

Met de slogan 'Creatief inpakken is (g)een kunst' roepen de oprichters van Inpakshop.nl cadeaugevers op tot het leren van inpaktechnieken. Voor een personeelsavond, evenement, winkelpersoneel of een vrijgezellenfeestje. Iedereen is welkom om te leren hoe een geschenk te mooi wordt om uit te pakken. Door het volgen van een workshop basistechnieken, bijzondere vormen of de ogen goed open te houden tijdens een demonstratie. Dat kan op een zelf gekozen locatie of op een vooraf ingeplande workshop. De website bevat ook creatieve inpaktips.

Gaat u deze workshop bezoeken? Boek een hotel in Leusden.

Rijmen en dichten zonder je hemd op te lichten...

Rond de landelijke Gedichtendag organiseert de stad Enschede een Poëziemarathon. Op het programma staan een Broodje Cultuur, een Gedichtenbal en een Fado Concert. Ook in de prachtige synagoge is een poëziemarathon of bezoek de tentoonstelling "Tussen Heden en Aarde". Ga waar de woorden gaan en laat u inspireren. De Poëziemarathon Enschede duurt van 27 januari tot en met 3 februari.

Op zoek naar een hotel in Enschede?

Gedenk te sterven

Sinds eind december heeft Nederland een Uitvaartmuseum, genaamd Tot zover. Aan de hand van de vier thema's Rituelen, Het lichaam, Rouw en herinnering en Memento mori vertelt het museum over de vele vormen die er waren en zijn rond het enige zekere in ons leven: de dood. De materialen tonen tradities en gebruiken op het gebied van sterven, uitvaart en rouwverwerking in Nederland. Ook moderne rituelen in andere culturen hebben een plek in de Amsterdamse woning van de vroegere doodgraver van de nieuwe Oosterbegraafplaats.

Lees ook het artikel dat onze redacteur schreef over de opening van het museum.

Boek een hotel in Amsterdam.

Volgende e-krant

Nog even en het is weer tijd voor de voorjaarsvakantie. Dagjeweg.NL zet alvast de leukste mogelijkheden voor u op een rijtje. Kijk op 7 februari in uw inbox voor een glimp van het voorjaar.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-01-21 12:30:15 - 1899

Dit is interessant