Utrechter bedwingt Aconcagua

Expeditie beklimt hoogste berg Zuid-Amerika

Nieuws door

archief oud artikel 21 januari 2008 Utrecht, Utrecht Beroepsavonturier Wilco van Rooijen is weer een stap dichterbij zijn doel: het bedwingen van 's werelds zeven hoogste bergen. De Utrechter bereikte zondagmiddag de top van de Aconcagua, de hoogste berg van Zuid-Amerika.

Om 18.50 uur (Nederlandse tijd) bereikten Van Rooijen en een gedeelte van het expeditieteam de top van de Argentijnse berg. "Het was een ontzettend zware klim, sommigen kwamen bijna groen van de inspanning boven", zo valt te lezen op de website van het expeditie. Met het bedwingen van de Aconcagua - Zuid-Amerika's hoogste berg - komt de Utrechtse avonturier weer een stuk dichterbij zijn doel: het op eigen kracht beklimmen van 's werelds zeven hoogste bergen. Van Rooijen heeft nu vijf van die bergen beklommen. Eerder beklom de Utrechter onder meer de Mount Everest.

Sneeuw

De Aconcagua staat onder klimmers niet bekend als een moeilijke berg, maar is toch lastig te beklimmen. Een hoge luchtdruk bemoeilijkt het presteren. Het is dan ook zaak zich langzaam aan te passen aan de grote hoogte. Bovendien is Zuid-Amerika's hoogste berg berucht om zijn verraderlijke sneeuwstormen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-01-21 14:07:46 - 1302

Dit past bij 'Utrechter bedwingt Aconcagua'