Tijgerzusjes voor Burgers Zoo

Burgers Zoo |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Roofdieren voorlopig nog niet zichtbaar

24 januari 2008 Arnhem, Gelderland Burgers Zoo heeft na een tweetal jaren z'n tijgers terug terug. Donderdagochtend arriveerden drie Sumatraanse tijgers in de Arnhemse dierentuin.

De oude tijgerzusjes, één jaar en drie maanden oud, zijn afkomstig uit de dierentuin van Burgers Zoo Chessington in Groot-Brittannië. Ze zijn de eerste aanwinsten voor het eind maart nieuw te openen Aziatische project. Misschien komt er op termijn ook een mannetje bij de groep.

Wennen

Voorlopig zijn de nieuwelingen nog niet zichtbaar voor publiek, zegt woordvoerder Bas Lukkenaar. De jonge tijgers moeten eerst nog aan hun nieuwe verblijf wennen. De Arnhemse dierentuin wil in de toekomst of een trio vrouwtjes of een koppel tijgers hebben. Dat is afhankelijk van het feit of er een natuurlijke ‘klik’ tussen de dieren ontstaat. Burgers Zoo wil op termijn meedoen aan een Europees fokprogramma, waardoor de komst van een mannetje noodzakelijk is. De drie tijgerzusjes kunnen de eerste tijd nog bijelkaar gehouden worden, omdat ze nog niet volwassen zijn. Als de Sumatraanse tijgers volgroeid zijn plaats de dierentuin de roofdieren elk in een afzonderlijke ruimte.

Frans

Bijna twee jaar geleden had Burgers Zoo ook al tijgers in haar collectie. Omdat hun verblijf werd omgebouwd tot een neusbeurenverblijf besloot het dierenpark de roofdiersoort tijdelijk weg te doen. De laatste Arnhemse tijger verhuisde destijds naar een Franse dierentuin.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-01-24 16:36:37 - 596