"Mensen voelen zich niet meer gediscrimineerd"

 
Nieuws door

Meer éénoudergezinnen in attractieparken Libéma

29 januari 2008 Rosmalen, Noord-Brabant Libéma Attractieparken ziet het aantal éénoudergezinnen in haar attracties groeien. "Men voelt zich niet meer gediscrimineerd."

Het Brabantse bedrijf achter Safaripark Beekse Bergen, Speelland Beekse Bergen, Dierenrijk Europa, Ecodrome en Het Nederlands Stripmuseum wil de precieze cijfers niet prijsgeven, maar meldt een opvallende stijging van abonnementen aan éénoudergezinnen. In vergelijking met 2006 constateert Libéma een 'flinke stijging'. Per park nam dat abonnementstype met gemiddeld twintig procent toe, zegt woordvoerder Maurice Nieuwland.

Prettig

"Mensen voelen zich niet meer gediscrimineerd", verklaart Nieuwland de aanwas. "Aan de kassa klinkt meer dan eens het geluid dat bezoekers het prettig vinden dat er organisaties zijn die rekening houden met deze steeds vaker voorkomende gezinssituatie." De grotere bekendheid aan dit type abonnement en het groeiend aantal éénoudergezinnen in Nederland, zijn volgens de woordvoerder oorzaak van de stijging. Het Centraal Bureau Statistiek telde vorig jaar 37.000 alleenstaande ouders meer dan in 2006.

Grootouders

Opmerkelijk is ook de toename van het aantal opa-en-oma-abonnementen, zegt Nieuwland. "Vooral in dierenparken merken we dat. Blijkbaar gaan opa's en oma's graag met hun kleinkinderen naar de dierentuin."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-01-29 14:17:06 - 733

Dit is interessant

2 reacties: