1

Weg dit weekend

De uitstapjes van dit weekend op een rij

Redactioneel door

archief oud artikel 31 januari 2008 Weg in het weekend. Ook deze keer is dat geen probleem. Met een wandeltocht door het mooie Groningen of sterren kijken in het Planetron in Dwingeloo. Enschede is deze maand gevuld met muziek en in SafariPark Beekse Bergen draait het allemaal om de Neushoorn. Vindt u het nog te koud om buiten actief te zijn maar wilt u graag ideeën opdoen voor het voorjaar? Bezoek dan de Fiets- en Wandelbeurs.

Op zondag 3 februari en zondag 2 maart kunt u de benen strekken terwijl u wandelt door het oude centrum van de stad Groningen. De tocht voert langs de diepen (grachten) en onderweg passeren de wandelaars mooie singels, woonhuizen en kantoren. Soms bewoond door bekende Nederlanders. Een deskundige vertelt onderweg over de geschiedenis van de stad, over de kunst die te zien is en over de architectuur van de panden en gebouwen. De wandeling door deze Noordelijke stad start om 13.30 uur bij de hoofdingang van het Groninger Museum. Graag reserveren via (050) 309 07 57 of gw@burohba.nl. Een hotel in Groningen kunt u eenvoudig boeken via DagjeWeg.NL.

Laatste kans

Een aantal leuke tentoonstellingen sluit volgende week. Grijp daarom dit weekend nog de kans om deze musea te bezoeken:
  • Filmfestival Rotterdam Dit weekend is de laatste kans om het werk van talentvolle nieuwe filmmakers te zien tijdens het International Filmfestival Rotterdam. (Boek hotel Rotterdam.)
  • Platform21 in Amsterdam Diverse kunstenaars en ontwerpers uit de hele wereld hebben een hun auto van de toekomst ontworpen voor de tentoonstelling Joyriding. Deze 'modeshow' van futuristische wagens is nog tot en met zondag 3 februari te zien in Platform21 in Amsterdam. (Boek hotel Amsterdam.)

Zie ik sterren aan de hemel staan...

Planetron Cinedome in Dwingeloo organiseert op zaterdag 2 februari een extra sterrenkijkavond. Jong en oud kunnen dan kijken naar een live-planetariumvoorstelling in het ruimtetheater over de sterrenhemel van die avond. Gevolgd door een rondleiding naar de sterrenwacht en aansluitend, bij helder weer, gelegenheid om zelf te kijken naar de Orionnevel – een plaats waar nieuwe sterren worden gevormd - door de grootste professionele telescoop van Nederland! Ook bij bewolking wacht een avondvullend programma waarbij de jeugd actief aan de slag gaat. Door het beantwoorden van vragen kunnen ze een sterrenkijkmedaille winnen. De avond start om 20.00 uur, het Planetron is open vanaf 19.30 uur. Graag reserveren, 0521-593535. (Boek hotel Dwingeloo.)

Stad vol muziek

Door de straten van Enschede klinkt de hele maand februari muziek. Op de diverse podia in de stad staan muziekvoorstellingen gepland tijdens Februari Muziekmaand 2008. Verenigingsoptredens, jazzimprovisaties, maar ook intieme concerten en optredens van internationale topartiesten. In de stad en omgeving zetten amateur-musici, semi-professionals, instellingen en podia de deuren open en laten zien dat muziek leeft in Enschede. (Boek hotel Enschede.)

Neushoornweek

Safaripark Beekse Bergen organiseert van zaterdag 2 tot en met zondag 10 februari een Neushoornweek. Tijdens een bussafari kom je van alles te weten over deze diersoort waarvan het vrouwtje al snel zo'n 1.900 kilo weegt. Rangers vertellen in de safaribussen over de leefgewoonten van de Neushoorn. In de bezoekersruimte van de neushoornstal is een kenner aanwezig die over de dieren vertelt. Bovendien kunnen kinderen gedroogde neushoornpoep aanraken en leren over de eetgewoonten van dit zware dier. Daarnaast staat een speciale neushoornspeurtocht op het programma.

De paden op de lanen in...

Liefhebbers van fietsen en wandelen verzamelen zich dit weekend in de RAI in Amsterdam. Daar vindt namelijk de jaarlijkse Fiets- en Wandelbeurs plaats. De Fiets en Wandelbeurs biedt naast vele exposanten ook een breed inhoudelijk programma met lezingen die de bezoeker meeneemt door prachtige gebieden in binnen- en buitenland. Een groot aantal workshops leren u onder andere over kompas lezen, GPS, rugzak inpakken, fiets beladen, fietstechniek en –reparatie. Ervaren wandelaars en fietsers staan klaar om vragen te beantwoorden over praktische zaken en reisbestemmingen. Het is ook mogelijk zelf fietsen uit te proberen op het fietsparcours, of met instructeurs het Nordic Walking parcours te betreden. Ook aan de kinderen is gedacht met een klimwand, ezeltjes om te berijden en een clown.

Weet u een leuk uitje voor het volgende weekend? Laat het de redactie weten!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 31 januari 2008 - 2885

Dit past bij 'Weg dit weekend'