1

Ook musea vieren Beatrix' verjaardag

Rotterdamse en Amsterdamse musea herdenken zeventig jaar Beatrix

Schielandshuis Nieuws door

archief oud artikel 31 januari 2008 Rotterdam, Zuid-Holland Niet alleen Beatrix herdenkt donderdag haar zeventigste verjaardag. Nederlandse musea vieren het feestje met haar mee.

In Museum Atlas van Stolk in Rotterdam heeft donderdagochtend in het Schielandhuis een expositie geopend over de jarige koningin. In de zeventig jaar dat Beatrix leeft zijn honderden afbeeldingen van haar gemaakt. In het Rotterdamse museum zijn sinds vandaag spotprenten, billboards, historisch filmmateriaal en puzzels over Hare Majesteit te bezichtigen. Tijdens de opening zijn bovendien twee aquarellen van Beatrix onthuld: een realitisch portret door Ben Lustenhouwer en een karikatuur gemaakt door Paul van der Steen. Grappig detail: vrouwen die net als Beatrix ook op 31 januari 1938 geboren zijn, mochten bij de opening aanwezig zijn.

ANP

Op een steenworp afstand van het museum exposeert de Kunsthal een selectie foto's gemaakt door de Algemeen Nederlands Persbureau, beter bekend als het  ANP. De persdienst was op vrijwel alle officiële gelegenheden aanwezig en kan dus putten uit een groot archief. Koningin Beatrix zelf opent vrijdag 29 februari de expositie 'Amsterdam & de Oranjes'. De tentoonstelling in het Amsterdam Historisch Museum gaat over de relatie tussen de hoofdstad en de leden van het Koninklijk Huis. 

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 31 januari 2008 - 1445