Haags standbeeld voor staatsman Thorbecke

VVD-voorstel krijgt steun college

Nieuws door

archief oud artikel 6 februari 2008 Den Haag, Zuid-Holland Thorbecke, de grondlegger van de Nederlandse democratie, krijgt een standbeeld in Den Haag. Het college van de hofstad steunt een voorstel van de Haagse VVD-fractie.

“Een monument voor deze staatsman is in de regeringsstad Den Haag dan ook op zijn plaats,” aldus het college over Johan Rudolf Thorbecke, de grondlegger van de Nederlandse democratie  Een groep van vier tot vijf kunstenaars – waaronder Hans van Houwelingen die de ‘Zuil van Lely’ in Lelystad ontwierp – buigt zich over het ontwerp van het nieuwe monument. Van half februari tot begin april gaat de groep kunstenaars onder de naam ‘Werkplaats Thorbecke’ met het ontwerp aan de slag.

Amsterdam

Voor het nieuwe beeld wordt 25.000 euro uitgetrokken. De gemeente betaalt daarvan 15.000 euro. De rest wordt betaald door stichting Stroom Den Haag, een Haagse stichting voor beeldende kunst. Waar het beeld komt te staan, is nog niet bekend. Er staat al een standbeeld van Thorbecke in Amsterdam.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 6 februari 2008 - 516

Dit past bij 'Haags standbeeld voor staatsman Thorbecke'