1

Weg dit weekend

De uitstapjes van dit weekend op een rij

Redactioneel door

archief oud artikel 7 februari 2008 Een zonnig weekend wacht ons. Een mooie gelegenheid om naar Museumpark Orientalis te gaan dus. Mocht het weer tâch tegenvallen, dan is er gelukkig nog wel de huishoudbeurs.

Zingen en swingen

‘100% vocal talent, 99% free entrance’. De slogan zegt het al, Culturele Zondag op zondag 10 februari bevat deze keer vele concerten en films door de hele stad; met bijna overal gratis toegang. Gerenommeerde namen en nieuw talent laten hun geluid horen in de Utrechtse binnenstad.

Laatste kans

Een aantal leuke tentoonstellingen sluit volgende week. Grijp daarom dit weekend nog de kans om deze musea te bezoeken:
  • Kunsthal Rotterdam. Fotograaf Geert van Kesteren maakte een indrukwekkend verslag van grote blijdschap en diepe rouw in 'Zambia! Zambia!' (Boek hotel Rotterdam)
  • Het Rembrandthuis. Ruim honderd portretten, landschappen en bijbelse taferelen laten zien dat Rembrandt naast een uitmuttend schilder ook als etser velen wist te verwonderen met zijn werk. (Boek hotel Amsterdam)
  • Utrecht Manifest. Op verschillende plaatsen in Utrecht laten ontwerpers zien dat al onze kleding, auto's en huizen niet voor niets zo zijn gemaakt. (Boek hotel Utrecht.)

Familiearrangement Orientalis

Theater, verhalen, warme chocolademelk en een verrassing voor thuis. Dat zijn de ingrediënten van het familieweekend in Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting. Een familiepakket bevat poppentheater over een levend schilderij en verhalen over de mysteriën van 1001 nacht. In het restaurant staat voor iedereen warme chocolademelk met slagroom klaar en jong en oud krijgt een verassing mee voor thuis. Voor € 25,- kunnen twee volwassenen en twee kinderen het park en de activiteiten bezoeken.

Het hippe huishouden

Alle vrouwen van Nederland opgelet! Dit weekend start de jaarlijkse Huishoudbeurs weer. Niet meer zo tuttig als vele denken. Tot en met 17 februari presenteren 450 bedrijven hun nieuwste trends in de Amsterdamse RAI. Half bekend Nederland geeft acte de présence en natuurlijk gaat u weer met een goed gevulde maag en overvolle tassen naar huis.

Schoenen en tassen

U hoeft de deur niet meer uit voor de collectie van Het Rijksmuseum. Het bekende Amsterdamse instituut heeft een gedeelte van haar topstukken online gezet. De webtentoonstelling 'Accessorize...!' geeft een overzicht van eeuwen vol modeaccessoires. Handschoenen, tassen, schoenen, waaiers, parasols, rokophouders, hoeden en brillen staan online. Met prachtige afbeeldingen en 10 grappige animaties. Het is de bedoeling dat uiteindelijk alle 5000 items die het museum bezit via internet te zien zullen zijn.

Trouwen voor 1 dag!

Nog opzoek naar een originele invulling voor Valentijdsdag? Doe eens gek en voel hoe het is om getrouwd te zijn. Gelukkig...na een nachtje slapen is het weer voorbij. Wed and Walk biedt je in onze hoofdstad de mogelijkheid om te ervaren hoe dat voelt die grote dag. Het is allemaal geregeld: de ringen, het boeket, zijn pak, de rijst, foto's en natuurlijk de jurk. Knal de champagne na de ceremonie en vier een avond lang je eigen feestje als man en vrouw. Na de huwelijksnacht is het allemaal weer voorbij. Mocht de dag erna de spijt overheersen is 1 ding duidelijk...overweeg eens echt te trouwen! Wel vooraf reserveren. Je kan trouwen tussen 18.00 en 22.00 (alleen met reservering).

Workshop flirten???

Weet u een leuk uitje voor het volgende weekend? Laat het de redactie weten!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 7 februari 2008 - 4146

Dit past bij 'Weg dit weekend'

1 reactie