Museum Het Domein krijgt nieuwe directeur

Museum Het Domein |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Peter Fransman oude bekende van Sittards museum

3 december 2007 Sittard, Limburg Kunsthistoricus Peter Fransman is vanaf volgend jaar directeur van Museum Het Domein in Sittard. “Peter Fransman gaat ook een belangrijke rol spelen in de stedelijke cultuurontwikkeling."

De kunsthistoricus volgt Stijn Huijts op die directeur is geworden van Schunck Glaspaleis in Heerlen.  Momenteel is Fransman nog algemeen en artistiek directeur van  de Academie Beeldende Kunsten Maastricht/Hogeschool Zuyd. Fransman is een bekende van de gemeente Sittard-Geleen: eerder werkte hij er op de afdeling cultuur. Nu wordt hij dus directeur van Museum Het Domein. Ook bij het museum zelf is Fransman geen onbekende. In het verleden was hij betrokken mij meerdere tentoonstellingen, waaronder het huidige meerjarige project 'Made in Mirrors', een internationaal netwerk van musea, kunstenaars en bedrijven in Nederland, Brazilië en China.

Blij

Cultuurwethouder Berry van Rijswijk is blij met de komst van de kunsthistoricus. "Peter Fransman gaat ook een belangrijke rol spelen in de stedelijke cultuurontwikkeling. De gemeente is blij en enthousiast om deze kundige en bevlogen artistieke man naar onze stad te kunnen halen."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2007-12-03 17:34:23 - 838