1

E-krant: Voedsel voor lichaam en ziel

Redactioneel door

archief oud artikel 22 februari 2008 De eerste landelijk georganiseerde Restaurantweek liet zien dat uit eten niet duur hoeft te zijn. Als bijen op de honing komen de liefhebbers af op deze culinaire actie. Over bijen gesproken, ook honing is mogelijk als culinair uitje. Brugge is veranderd in chocoladestad (dames opgelet!) en geniet nét even anders van ‘verslavingen' als koffie en bier.

Restaurantweek

Alsof het gratis is: zo snel vullen de beschikbare stoelen voor de Restaurantweek zich. Na twee edities waarin alleen restaurants in de randstad een week lang voor € 25,- een driegangendiner aanboden gaat nu ook langzaam de rest van Nederland overstag. Het is even zoeken maar het is nog mogelijk een plaatsje te bemachtigen in een van de 300 toprestaurants die van 3 tot en maart 9 maart betaalbaar koken voor hun gasten. Voor korting bent u niet gebonden aan de Restaurantweek. Met de Diner Jaarkaart heeft u het hele jaar 25% korting op uw rekening (inclusief drankjes!).

Chocoladeverleiding

Voor even is Brugge de chocoladehoofdstad van Europa. België is befaamd om hun versie van deze verleidelijke lekkernij. Voor de beste adressen in het sfeervolle Brugge volg je een speciale wandeling genaamd Choc! Around the Clock. Je doorkruist de stad, leert over cacao en komt ondertussen de lekkerste chocolade en andere onweerstaanbare zoetigheden in verschillende boetiekjes tegen. Brugge heeft zelfs een chocolademuseum. Choco-Story geeft een antwoord op alle vragen over de 2.500-jarige geschiedenis van chocolade in Europa. Niet alleen kijken, maar ook ruiken, aanraken en proeven mag! Tien chefs uit de stad hebben een creatief chocoladegerecht gemaakt. Deze kunt u nog 13 maart 2008 proeven. Niet alleen de smaak maar ook het lichaam laten genieten? Een aantal welnessadressen in Brugge bieden een chocoladebehandeling. Een chocomassage of –masker zorgt voor een goede bloedcirculatie en ook je humeur kan niet beter na een dag vol chocolade.

Slapen in Brugge?

Witte goud

In april start het jaarlijkse aspergeseizoen weer. Op zondag 20 april is de Aspergemarkt in Gemert-Brakel en op 1 mei in het Limburgse Arcen. In Gemert houdt ook dit jaar het Boerenbondsmuseum Gemert weer zijn jaarlijkse historische optocht. Er kan deze dag weer op gezellige en smaakvolle wijze kennis gemaakt worden met de lekkere groenten. Op de Aspergemarkt in Arcen kun je onder andere demonstraties zien over het oogsten, sorteren en wassen van het witte goud. Of je kunt ‘aspergeprodukten' proeven, zoals wijn, likeur, vlaai, chocolade en servies. Lees ook de lofzang op de asperge.

Blijf logeren in Arcen of in de omgeving van Gemert-Brakel.

Koffie zoals het hoort

Nederlanders drinken gemiddeld 3,2 kopje koffie. De laatste jaren kijken we verder dan een standaard bakje. Ontdek hoe u zelf de heerlijkste koffie zet of wat het onderscheid is tussen de verschillende soorten. Test daarna uw net verworven kennis. De Barista workshop leert u een Italiaans kunstwerkje te maken. De workshop is op verschillende plaatsen in het hele land te volgen. Draagt u Max Havelaar een warm hart toe? Volg dan een koffieworkshop bij koffiebranderij en proeverij Coffyn in de 12e eeuwse Commanderie van de Nijmeegse St. Jan.

Overnachten in Nijmegen?

Bzzzt

Ontdek dat bijen meer kunnen dan zoemen om uw zomerse limonade. Imkerij 't Schuurtje in Oud-Loosdrecht biedt een oase van rust zijn voor fietsers of wandelaars. In de boerderijtuin kunt u straks als het warmer is onder de appelbomen of bij het water genieten van een picknick of boerenlunch. De Imkerij biedt ook mogelijkheden voor kinderfeestjes, familiedagen of een bedrijfsuitje. Bijvoorbeeld door een workshop kaarsen maken aan de hand van de vier jaargetijden. Dit kan inclusief het passen van een imkerpak, honing proeven en het voeren van de dieren. In de landwinkel verkoopt de Imkerij bijenproducten.

Op zoek naar een hotel nabij Loosdrecht?

Spelen met taal

“De liefde voor taal en eten stimuleren en de zintuigen op scherp zetten: dat zijn de doelen van het arrangement”, volgens schrijfster Loes Hazelaar en Mirjam Toepoel van theeschenkerij Thee of 't ander. Sinds kort verzorgen ze samen een culinair-literair arrangement genaamd ‘Tafelen met Taal' in de theeschenkerij in Laag Keppel. De beide dames ontvangen de deelnemers met zelfgebakken taart. Waarna ze samen een letter- en een woordengerecht gaan bereiden. Inclusief uitleg over het ontstaan van letters, een kort culinair verhaal en gedicht met toelichting. Op een speelse manier verweven ze taal en eten, zo ook in de lunch. De watermolen en tuin worden bezocht en een hapje en drankje ontbreken niet. Het arrangement is te boeken voor zakelijke groepen en particuliere deelnemers, met een minimale deelname van zes personen en maximaal 12 personen. Thee of 't ander heeft meerdere arrangementmogelijkheden.

Nog een dag langer in de omgeving van Laag-Keppel blijven?

Volgende keer...

In de volgende E-krant kunt u leukste tips vinden voor de Paasdagen. Rond 6 maart vindt u de nieuwsbrief in uw inbox en op onze website.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-02-18 12:26:52 - 2953

Dit past bij 'E-krant: Voedsel voor lichaam en ziel'


-advertentiepositie-