"Jonge gezinnen kopen vaker caravan"

Verkoop caravans stijgt

Nieuws door

archief oud artikel 18 februari 2008 In de eerste maand van 2008 zijn meer campers en caravans verkocht dan in januari vorig jaar. Vooral jonge gezinnen kopen vaker een een caravan, zo blijkt uit de cijfers van Bovag.


Uit de gegevens van de bond van garagehouders blijkt dat in januari 2008 bijna vier procent meer caravans zijn verkocht dan in dezelfde maand vorig jaar. Ook met campers was dat het geval. De Bovag noteerde een stijging van 22 procent.

Topjaar

De groei is opvallend omdat na topjaar 2004 (21.000 verkochte caravans) steeds minder caravans en campers verkocht werden. "De groeiende verkopen schrijven we toe aan een verbeterd consumentenvertrouwen en aan toegenomen interesse bij een wat jonger koperspubliek", zegt Hans Louwers, secretaris van Bovag Caravan- & Camperbedrijven. "Dat laatste blijkt uit eigentijdse, soms compacte, vormgeving en caravans die alle faciliteiten bieden aan jonge gezinnen, zoals ruime slaapgelegenheid met bijvoorbeeld stapelbedden."

Wereldkampioen

Hoewel de verkopen afgelopen jaren daalde, is de caravan nog onverminderd populair, stelt de organisatie. Een half miljoen Nederlanders bezitten inmiddels een exemplaar. De Bovag noemt Nederland 'wereldkampioen caravannen'.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 18 februari 2008 - 1158

Dit past bij '"Jonge gezinnen kopen vaker caravan"'