1

Weg dit weekend

Redactioneel door

archief oud artikel 21 februari 2008 Wederom staat het weekend voor de deur. Vervelen hoeft niet. Ga kroonluchters kijken, lach om oude computers, of vier een multicultureel feestje. Niet zoveel geld? Speel Roodkapje of ga mee met de gratis rondleiding in het Nederlands Fotomuseum. Zonder computer had u deze nieuwsbrief niet gelezen. NEMO laat de ontwikkeling van dit onmisbare gebruiksvoorwerp zien.

Zeg Roodkapje waar ga je henen?

Wie kent het sprookje niet van Roodkapje en de boze wolf? Soms net even in een andere versie. Dat is ook wat Villa Zebra laat zien in Het Gebouw. In de interactieve tentoonstelling Rooodkapje komen verschillende wolven, bossen en grootmoeders voor. En Roodkapje? Dat ben je zelf! Aan de hand van de kunstwerken bepalen kinderen zelf hoe het sprookje begint, verloopt en eindigt. De tentoonstelling in Leidsche Rijn is te bezoeken van 22 februari tot en met 17 april 2008, op woensdagmiddag en in het weekend, de toegang is gratis.

Gratis rondleiding

Momenteel kunt in het

-advertentiepositie-

Culturele mix

De Afrikaanse, Aziatische en Europese cultuur ontmoeten elkaar op zaterdag 23 februari in het voormalige Volkskrantgebouw aan de Wibautstraat in Amsterdam. Dan vindt no. 4 plaats van CultuurVerdieping. Van 13.00 uur tot 03.00 uur is veel te doen, te luisteren, te zien en te smullen. Jong talent en bekende namen zorgen voor een multiculturele mix van dans, beeldende kunst, mode, muziek, video, games, presentaties, lezingen, dj's, exposities en optredens. Dit keer ook met lekkernijen uit de exotische keuken. Meer informatie over het programma, artiesten en de locatie is te vinden op de website van cultuurverdieping.

Gek op kroonluchters

Zowel in een klassiek als modern ingericht huis hangt regelmatig een kroonluchter. Ook liefhebber van deze plafondversiering? Op vrijdag 22 en 23 zaterdag februari staan de deuren van In de voorjaarsvakantie, tot en met 2 maart, kunnen bezoekers kennis maken met het vernieuwde Bits & Co, NEMO's een tentoonstelling over ICT. Grafische beelden laten de ontwikkeling van de PC zien. Verbaas je over de grote en de traagheid van de eerste computers. NEMO biedt tijdens de voorjaarsvakantie ook andere extra activiteiten zoals workshops (Proef-Lab, het Test-Lab, het Elektro-Lab), theatervoorstellingen en demonstraties. Alle extra's zijn gratis voor bezoekers van NEMO.

Evenementen

Dit weekend vinden nog een aantal evenementen plaats:

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 21 februari 2008 - 1339

Dit past bij 'Weg dit weekend'