1

Laat duizend witte tulpen bloeien

Twintigduizend tulpen fleuren Tschumipaviljoen op

Tschumi Paviljoen Nieuws door

archief oud artikel 28 februari 2008 Groningen, Groningen Het glazen Tschumipaviljoen in Groningen wordt dit voorjaar opgeluisterd met twintigduizend tulpen. Het is een project van twee Amsterdamse kunstenaars.

Het Groningse paviljoen is volgestort met vele vierkante meters tuinaarde. Daarna is de vloer van het Tschumipaviljoen volgezet met tienduizend tulpenbollen. Ook buiten in het verlengde van het glazen gebouw zijn tienduizend bollen geplant. Het kunstproject is een initiatief van kunstenaars Maria Verstappen en Edwin Driessens uit Amsterdam.

Overlapping

De bedoeling is dat de twintigduizend White Marvel Tulips komend voorjaar gaan bloeien. "Het kan gebeuren dat de bloemen binnen al zijn uitgebloeid terwijl dat buiten nog moet beginnen, maar er kan ook een overlapping zijn in de tijd", zo schrijft het paviljoen op haar website.

Webcam

Elke dag wordt er rond het middaguur een video-opname gemaakt van de tulpen. Met de webcam legt het paviljoen vast hoe de bollen opkomen, gaan bloeien en vervolgens weer afsterven. De opnamen komen achter elkaar op de website van het Tschumipaviljoen te staan, zodat een 'filmpje' het groeiproces laat zien.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 28 februari 2008 - 754