1

Taxateurs Land van Ooit vrezen ramptoerisme

Voormalig Brabants pretpark gaat online in de uitverkoop

He Land van Ooit failliet Nieuws door

archief oud artikel 29 februari 2008 Drunen, Noord-Brabant De veilingmeesters die de complete inboedel van het failliete Land van Ooit vanaf begin maart gaan verkopen, zijn bang voor mogelijk ramptoerisme naar het voormalige attractiepark. "De kijkdagen zijn nadrukkelijk niet bedoeld als toeristische attractie."

Speeltoestellen, vijfhonderd kostuums en harnassen en vorstelijke zetels van het Land van Ooit worden waarschijnlijk vanaf volgende week dinsdag via een internetveiling aan de man gebracht.  Troostwijk Auctions, het taxatiebureau die de complete inboedel van het voormalige Land van Ooit aan de man brengt, vreest echter voor een massale toeloop naar de twee kijkdagen op het vroegere Brabanste attractiepark. November vorig jaar moest het Land van Ooit haar deuren sluiten vanwege teruglopende bezoekersaantallen.

Belangstelling

"De kijkdagen zijn absoluut niet bedoeld om een 'dagje weg' op het park te beleven", waarschuwt Karel van Schoonevelt van Troostwijk Auctions dagjesmensen. "Het is nadrukkelijk niet bedoeld als toeristische attractie. Kinderen worden uitsluitend onder toezicht toegelaten en de speelattracties kunnen tijdens de kijkdagen niet worden benut." Die opmerkingen lijkt hij niet ten onrechte te maken. "Er is heel veel belangstelling voor de veiling", zegt Van Schoonevelt. "Het komt zelden voor omdat pretparken zelden failliet gaan."

Waterfietsen

Op 8 en 9 maart vinden de kijkdagen plaats in Drunen. Op het terrein van het voormalige attractiepark kunnen serieuze gegadigden driehonderd veilingstukken bekijken. Het internationale taxatiebureau, dat eerder de Floriade veilde en betrokken was bij de afwikkeling van het faillissement van vliegtuigfabrikant Fokker, meldt dat er onder andere waterfietsen, beelden, baronale zetels, grote reuzen en speeltoestellen te koop staan. Ook kleding en horeca-apparatuur uit de restaurants staan te koop.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 29 februari 2008 - 3405