1

NS introduceren TukTuk

Spoorwegen willen alternatief bieden voor dure taxi

Tuk Tuk Company Nieuws door

archief oud artikel 5 maart 2008 Den Haag, Zuid-Holland De Nederlandse Spoorwegen starten een proef met TukTuks. Het expiriment met de gemotoriseerde fietsen op de stations in Den Haag duurt drie maanden.

De NS zeggen zo nieuwe manieren te verkennen om reizigers van en naar het station te brengen. De TukTuk, een gemotoriseerde 'fiets' uit Oost-Azië, is bedoeld voor jongeren, toeristen en zakenreizigers die een taxi te duur vinden. Bovendien is de TukTuk zuiniger en schoner dan een gewone auto. De taxi kan via een speciaal 0900-nummer gebeld worden of op straat aangehouden worden. De TukTuk brengt de klant voor een paar euro op de plaats van bestemming. De spoorwegen zijn voor het project een samenwerking aangegaan met de Tuk Tuk Company. Woensdag gaat de proef van start.

Vrijheid

"We creëren zoveel mogelijk keuzes voor klanten om hun bestemming te bereiken", zegt Boukje Bügel van NS Reizigers. "We zorgen voor een individuele vrijheid om je eigen route bepalen en plannen om te kunnen gooien."

Scooter

Tegelijkertijd met de proef met de TukTuks, proberen de NS ook de verhuur van elektrische scooters uit. Momenteel zijn er zes exemplaren beschikbaar in de fietsenstalling van Den Haag Centraal. Eerder introduceerde de spoorwegen ook al de OV-fiets en de deeltaxi.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 5 maart 2008 - 1835