1

Blijdorp verblijd met zeldzame okapi

Veertigste okapi waarschijnlijk een vrouwtje

Diergaarde Blijdorp Nieuws door

archief oud artikel 6 maart 2008 Rotterdam, Zuid-Holland In Diergaarde Blijdorp is donderdagmorgen vroeg een zeldzame okapi geboren. De veertigste okapi in de Rotterdamse dierentuin.

Een naam heeft de jonge okapi dan ook nog niet gekregen. De okapi, waarschijnlijk een vrouwtje, werd om vijf uur vanmorgen ter wereld gebracht door zijn moeder Kamina, die zelf tien jaar geleden in Blijdorp geboren werd. Vader is fokmannetje Tom.

Bijzonder

De Rotterdamse dierentuin noemt de geboorte van de okapi bijzonder. Blijdorp betitelt het dier als ‘een welkome aanwinst voor het Europese fokprogramma'. "De geboorte van een okapi is altijd bijzonder, omdat er maar weinig okapi's in dierentuinen leven. Ook in het wild zijn ze zeldzaam; ze leven in een vrij klein gebied in de Kongo", aldus Blijdorp in een persbericht. Hoeveel okapi's in het Afrikaanse land leven is onduidelijk, omdat de politieke situatie instabiel is.

Nopjes

Blijdorp is de enige dierentuin in Nederland waar okapi's te zien zijn. In Rotterdam kwam de eerste okapi in 1960 ter wereld, dit waarschijnlijke vrouwtje is op de kop af de veertigste in de rij. "Het zal duidelijk zijn dat Blijdorp bijzonder in haar nopjes is met deze bijzondere baby!", aldus de dierentuin.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 6 maart 2008 - 1406